Το Polestar 2 των 476 ίππων κόντρα στον τάρανδο (+video)

Αν κάποια αυτοκίνητα πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους με το τεστ αποφυγής ταράνδου, είναι τα σουηδικά. Από τη χώρα της Σκανδιναβίας ξεκίνησε η δοκιμή απότομης αλλαγής λωρίδας, λόγω του καθημερινού κινδύνου που αντιμετωπίζουν στη Σουηδία με ταράνδους να πετάγονται στο δρόμο. Το Polestar 2 Performance είναι το ισχυρότερο παραγωγής από τη συγκεκριμένη χώρα, οπότε τι πιο λογικό από το να μπει στους τρεις διαδρόμους με τους κώνους;

Το km77.com πήρε το ηλεκτρικό των 476 ίππων και το έθεσε αντιμέτωπο με τη δοκιμασία της τιμονιάς. Η κορυφαία έκδοση του 2 διαθέτει μια σειρά από καλούδια, όπως ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Continental Sport Contact 6 σε διάσταση 245/40/R20, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση από την Ohlins και τεράστια φρένα της Brembo. Όλα αυτά βέβαια καλούνται να διαχειριστούν ένα αρκετά υψηλό βάρος, που ξεπερνά τους 2 τόνους. Οι Ισπανοί δεν το έλαβαν ιδιαίτερα υπόψη, καθώς στην πρώτη προσπάθεια επιχείρησαν με 81 χλμ./ώρα και την ανάκτηση ενέργειας απενεργοποιημένη. Το Polestar δεν έστριψε ποτέ, φεύγοντας με τα μούτρα στο εξωτερικό του δεύτερου διαδρόμου και παρασέρνοντας τους κώνους.

Το 2άρι δυσκολεύτηκε αρκετά τόσο στα 77 όσο και τα 76 χλμ./ώρα, καταφέρνοντας τελικά να ολοκληρώσει επιτυχώς τη δοκιμασία με 74 χλμ./ώρα. Σε αυτή την ταχύτητα δεν φάνηκε να προβληματίζεται καθόλου, μένοντας ακλόνητο στην τροχιά που χαράζει το τιμόνι και στο κέντρο των διαδρόμων.

Get it on Google Play Download on the App Store