To Renault Megane RS Trophy-R διέλυσε το ρεκόρ του Type R! (+video)

Ο θρόνος των μπροστοκίνητων στο Nurbrgring έχει νέο κάτοχο, με το κορυφαίο Megane να πετυχαίνει νέο ρεκόρ και να αφήνει πίσω του το Honda Civic Type R!

Η κορυφαία έκδοση του γαλλικού μικρομεσαίου, με τον Laurent Hurgon (υπεύθυνος εξέλιξης δυναμικών χαρακτηριστικών) πίσω από το τιμόνι, σημείωσε χρόνο 7.40.1 στα 21 χιλιόμετρα και τις 177 στροφές της «Πράσινης Κόλασης». Ήτοι σχεδόν 4 δλ. κάτω σε σχέση με τον αντίστοιχο του Type R, του οποίου το 7.43.8 το είχε τοποθετήσει στην κορυφή των μπροστοκίνητων παραγωγής από το 2017.

Δείτε ακόμα: Κόντρες μεταξύ 5 «καυτών» μικρομεσαίων! (+video)

Οι διαφορές του Trophy-R εντοπίζονται στην εκτεταμένη δίαιτα, που είχε ως αποτέλεσμα να ζυγίζει 130 κιλά λιγότερα από το Trophy (κοντά στα 1290  συνολικά), την ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης, τα κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και πρόσθετες βελτιώσεις στην αεροδυναμική και το σασί. Για την εξέλιξη της ειδικής έκδοσης που σημείωσε το ρεκόρ, η Renault συνεργάστηκε με τις Akrapovic (σύστημα εξαγωγής), Brembo (φρένα), Bridgestone (ελαστικά), Ohlins (αμορτισέρ) και Sabelt (καθίσματα και ζώνες ασφαλείας).

Κάτω από το καπό του συναντάμε ο γνωστός 1.800αρης τούρμπο των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με το μοτέρ που βρίσκεται στο απλό Trophy. Σε αντίθεση με εκείνο, στο Trophy-R η ισχύς φτάνει στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων (στο Trophy υπάρχει και 6αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT, που επιτρέπει την αύξηση της ροπής στα 420 Nm).

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το Ford Fiesta ST κόντρα στο Renault Megane RS; (+video)

Η κόντρα ανάβει και πάλι, λοιπόν. Το ανανεωμένο Honda Civic Type R έχει ήδη απαθανατιστεί σε δοκιμές στο Nurburgring, με τις φήμες για ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση να πυκνώνουν. Για να δούμε πόσο θα βαστήξει το ρεκόρ του Megane και πότε θα απαντήσει το «Τάπερ».

Get it on Google Play Download on the App Store