Το σουηδικό εκχιονιστικό θηρίο που δεν μασάει!

Στις βόρειες χώρες όπου οι χιονοπτώσεις είναι εντονότερες, ο καθαρισμός των δρόμων είναι μια αναγκαία, αλλά επίπονη διαδικασία! Εκτός κι αν υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο, όπως αυτό το σουηδικό θηρίο που δεν κωλώνει πουθενά και μπορεί να καθαρίσει έως και 1.000 χλμ. την ημέρα!

Δείτε ακόμα: Mercedes G63 6×6 κοντράρει εκχιονιστικό… (+video)

Στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στις έντονες χιονοπτώσεις. Όμως δεν φοβούνται να μην αποκλειστούν κάπου, αφού έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να ανταπεξέλθουν, όσο έντονα κι αν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Κι αυτό γιατί έχουν τον κατάλληλο σύμμαχο, ένα θηριώδες εκχιονιστικό που τους βγάζει ασπροπρόσωπους. Κι αν περιμένατε ότι είναι Volvo κάνετε λάθος, μιας και το θηρίο το έχει κατασκευάσει η Mercedes.

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Το συγκεκριμένο εκχιονιστικό βασίζεται στην πλατφόρμα Arocs HGV, διαθέτει ανατρεπόμενη καρότσα κι έχει τρεις διαφορετικούς τύπους λεπίδων. Στο εμπρόσθιο τμήμα, το εργαλείο των λεπίδων θυμίζει κύμα, έχει ύψος 1,8 μέτρα κι επιφορτίζεται με το να πρέπει να αφαιρέσει τον πάγο και ένα παχύ στρώμα χιονιού από το δρόμο. Το άλλο σετ λεπίδων υπάρχει πίσω από τον εμπρός άξονα και καθαρίζει το δρόμο από τα υπολείμματα πάγου και βρωμιάς, ενώ ακόμα μια λεπίδα εξασφαλίζει ότι τίποτε δεν θα επιστρέψει στο καθαρό οδόστρωμα.

Διαβάστε επίσης: Μόνο στην Ιταλία: Alfa Romeo 159 ξεκολλά εκχιονιστικό Unimog (+video)

Η μοναδική Mercedes είναι επίσης ένα αξιοθέατο για τους Σουηδούς, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στην θέα των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Το εν λόγω όχημα το χειρίζεται συνήθως ο Jonas Vykander, με χιλιάδες χιλιόμετρα εκχιονισμού δρόμων στο ενεργητικό του (έως και 1.000 χλμ. οδοστρώματος σε μια ημέρα). Ο κινητήρας παράγει 580 ίππους, τα ελαστικά σε κάθε άξονα είναι χειμερινά, ενώ το προσωπικό φροντίζει να υπάρχουν κι αλυσίδες, ώστε να μην κολλήσει πουθενά.

Δείτε ακόμη: Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα πολυμέσων;

Get it on Google Play Download on the App Store