Το ταχύτερο ασθενοφόρο των 400 χλμ./ώρα!

Έχουμε δει ταχύτατα και πανίσχυρα περιπολικά, ωστόσο τα ασθενοφόρα μπορούν να αισθάνονται «ριγμένα». Βέβαια δεν είναι και εύκολο να μεταποιηθεί ένα supercar σε όχημα διακομιδής ασθενών, καθαρά λόγω έλλειψης χώρου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν υπεραυτοκίνητα στην υπηρεσία της υγείας. Οι Lamborghini Gallardo και Huracan στην Ιταλία, που χρησιμοποιούνται για ταχυμεταφορές οργάνων, είναι οι πιο γνωστές περιπτώσεις. Αμφότερες, ωστόσο, ξεπερνιούνται πλέον από την τελευταία προσθήκη του ΕΣΥ στο Ντουμπάι.

Η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαθέτει supercars και hypercars για την αστυνομία, περιλαμβάνοντας Bugatti Veyron, LaFerrari και το εξαιρετικά σπάνιο Lykan Hypersport. Μόλις 7 κατασκευάστηκαν από τη λιβανέζικη W Motors και το ένα αποκτήθηκε από τις Αρχές του Άμπου Ντάμπι. Τώρα ήρθε η ώρα της «μετάθεσης» στις υπηρεσίες υγείας του γειτονικού εμιράτου , γενόμενο το ισχυρότερο και ταχύτερο ασθενοφόρο όλων των εποχών! Ο όρος «ασθενοφόρο», φυσικά, χρησιμοποιείται ελαφρώς καταχρηστικά και ξεκάθαρα τυπικά, καθώς το Hypersport δεν μπορεί να μεταφέρει ασθενή.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σπεύσει ταχύτατα (ταχύτερα από κάθε άλλο όχημα του είδους, για να ακριβολογούμε) σε περιστατικό, με το κατάλληλα καταρτισμένο πλήρωμα να παρέχει τις ζωτικής σημασίας πρώτες βοήθειες, έως ότου φτάσει το κανονικό ασθενοφόρο. Ο πρωταγωνιστής του «Fast and Furious 7» φοράει έναν εξακύλινδρο twinturbo boxer 3.7 λίτρων της RUF, με απόδοση 780 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 960 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, εξασφαλίζοντας στα 1.380 κιλά του αυτοκινήτου 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. και τελική 395 χλμ./ώρα. Ανεπίσημα, πάντως, και με λίγο μακρύτερο γρανάζωμα στη μετάδοση, αναφέρεται ότι έχει φτάσει μέχρι τα 400 χλμ./ώρα.

Η τιμή του δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση για το ύψος της. Καθένα από τα 7 Hypersports που κατασκευάστηκαν, είχε αρχική τιμή 3,4 εκατ. δολάρια (2,8 εκατ. ευρώ). Πλέον, αν τύχει να εμφανιστεί κάποιο σε δημοπρασία,

Get it on Google Play Download on the App Store