Το θρυλικό Opel Manta έγινε ηλεκτρικό!

To Opel Manta είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης και σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν την επιστροφή του θρυλικού αυτού ονόματος. Ειδικά το δεύτερης γενιάς Manta που κατασκευάστηκε μεταξύ 1975 έως 1981 και το είδαμε να τρέχει σε αγώνες, ενώ κατασκευάστηκε και στο περιορισμένης παραγωγής εμβληματικό Manta 400, αποτελεί πλέον ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο.

Η Opel, η οποία έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζει ένα νέο συναρπαστικό e-project, το Manta GSe ElektroMOD. Το αμιγώς ηλεκτρικό εν λόγω μοντέλο διαθέτει ψηφιακό ταμπλό και σύμφωνα με την Opel είναι τόσο σπορ, όσο το αυθεντικό Opel GSe. Επίσης, το όνομα «Elektro» προέρχεται από το Opel Elektro GT, που έθεσε παγκόσμια ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πριν από 50 χρόνια και το «MOD» από την αγγλική λέξη «modification» (τροποποίηση).

Με την προσθήκη ηλεκτροκινητήρα και χωρίς εκπομπές ρύπων, το Opel Manta γίνεται πλέον αθάνατο, ανεξάρτητο από ανταλλακτικά κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων ή πιθανές απαγορεύσεις οδήγησης για παλαιότερα αυτοκίνητα καύσης. Βέβαια ο σπορ ήχος που βγαίνει από τις εξατμίσεις και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν συγκρίνεται. Η μετατροπή σε ElektroMOD δείχνει επίσης πόσο διαχρονικές είναι οι γραμμές από το 1970.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τη μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Opel, το Manta GSe ElektroMOD έχει αλλαγμένη μάσκα. Αυτή προέρχεται από το νέο «πρόσωπο» Opel Vizor που έχουμε δει στα καινούργια μοντέλα της Opel, όπως είναι το Mokka και το Crossland. Διαφορετικό είναι και το λογότυπο «ΜΑΝΤΑ» στο καπό του πορτ μπαγκάζ, ενώ φοράει και διαφορετικές ζάντες. Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να το δούμε και από όλες τις πλευρές του, καθώς και το εσωτερικό του.

Get it on Google Play Download on the App Store