Το Veloqx Fangio θέλει να κατακτήσει το Le Mans (+video)

Η ομάδα Veloqx ετοιμάζεται για την αγωνιστική της επιστροφή μετά από σχεδόν 20 χρόνια μακριά από το Le Mans, με ένα Hypercar που φέρει το όνομα Fangio. Το θηριώδες αγωνιστικό που βασίζεται σε Ferrari, κινείται από έναν καινοτόμο 12κύλινδρο κινητήρα βιοκαυσίμων.

Η ομάδα με έδρα τη Βρετανία θέλει να έχει μια ηχηρή επιστροφή στο Le Mans μετά την επιτυχημένη πορεία του 2004 με τα δυο Audi R8 LMP1, που έφεραν τη νίκη στο 12ώρο Sebring και τη δεύτερη θέση στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans. Το comeback θα γίνει με το φαντασμαγορικό Veloqx Fangio, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του στην πίστα της F1 στη Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι! Το κατά βάση Ferrari F12 tdf αγωνιστικό Fangio τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12, που η ομάδα τον περιγράφει ως «κινητήρα καύσης καυσίμων μηδενικών ρύπων». Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως το Veloqx Fangio θα μπορεί να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου. Ο Sam Li, ο ιδρυτής της ομάδας, επιβεβαίωσε ότι θα δούμε το Fangio να αγωνίζεται σε πίστες σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν την προηγούμενη χρονιά στη πίστα του Μπαχρέιν και τώρα «γύριζε» την πίστα του στο Άμπου Ντάμπι. Το αμάξωμα του είναι εξαιρετικά επιθετικό, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας να αναφέρει πως όλα είναι μελετημένα για την επίτευξη της μέγιστης αεροδυναμικής. Για την ακρίβεια η ομάδα έχει κάνει τρία χρόνια εντατικών δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα, αλλά προς το παρόν δεν αποκάλυψε τον αεροδυναμικό συντελεστή που πέτυχε. Κερασάκι στην τούρτα η διπλή απόληξη της εξάτμισης που είναι τοποθετημένη στο επάνω μέρος του αγωνιστικού.

Get it on Google Play Download on the App Store