Το VW Polo GTI με τον κινητήρα του GR Yaris!

Μια αναπάντεχη είδηση έσκασε σαν βόμβα πριν από λίγα λεπτά, η οποία σίγουρα θα ταράξει τα νερά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το VW Polo GTI, το οποίο όπως γνωρίζετε εφοδιάζεται με 2.0 λτ. TSI κινητήρα 200 ίππων, θα αποκτήσει ένα νέο μικρότερο, αλλά ισχυρότερο μηχανικό σύνολο.

Δείτε ακόμα: Θα βγάλει η VW το αντί Toyota GR Yaris;

Επειδή η VW στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση και δεν θα διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη ενός νέου downsized κινητήρα για το Polo GTI, έκανε πρόταση στην Toyota να αγοράσει τον πανίσχυρο 3κύλινδρο turbo 1.600άρη κινητήρα που κινεί το κορυφαίο μικρό ιαπωνικό αυτοκίνητο, το GR Yaris. Η Toyota δέχτηκε την προσφορά και είπε το «Ναι» στον γερμανικό κολοσσό.

Δείτε ακόμα: Toyota GR Yaris με μηνιαία δόση 298 ευρώ

Ωστόσο, η δύναμη των 261 ίππων και 360 Nm ροπής δεν θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς όπως στο GR Yaris, αλλά μόνο στους μπροστινούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το κόστος θα ανέβαινε πολύ για να γίνει και το Polo GTI τετρακίνητο και έτσι η τιμή του μικρού γερμανικού hot hatch δεν θα διαφοροποιηθεί πολύ σε σχέση με του υπάρχοντος 2.0 TSI.

Δείτε ακόμα: Toyota GR Yaris ή VW Polo GTI με 8.000€ λιγότερα;

Βέβαια, θα γίνουν απαραίτητες αλλαγές στο στήσιμο της ανάρτησης και του πλαισίου γενικότερα του Polo GTI με τον 1.6 λτ. κινητήρα, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα την περισσότερη δύναμη. Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι θα έχει λιγότερο βάρος, λόγω του μικρότερου ιαπωνικού μηχανικού συνόλου. Το Polo GTI με το ιαπωνικό μοτέρ θα πετυχαίνει ταχύτερη επιτάχυνση από τα 6,7 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα που έχει τώρα, όμως δεν θα φτάσει τα 5,5 δλ. του GR Yaris, λόγω της κίνησης μόνο εμπρός.

Δείτε ακόμα: Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Toyota GR Yaris

Για όσους πάντως ξεχάστηκαν λόγω του… κοροναϊού, σήμερα είναι Πρωταπριλιά και ένα ψεματάκι επιβάλλεται! Πάντως δεν θα ήταν κακή ιδέα μια τέτοια «μεταμόσχευση». Δε νομίζετε;

Get it on Google Play Download on the App Store