Toyota με 2.000.000 χλμ. δεν έχει αλλάξει κινητήρα!

Τα αυτοκίνητα της Toyota είναι γνωστά για την αξιοπιστία τους και ότι βγάζουν πάρα πολλά χιλιόμετρα χωρίς να εμφανίζουν προβλήματα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το συγκεκριμένο Corolla του 1993, το οποίο πέρασε το απίστευτο νούμερο των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Σε αυτό βέβαια έχει παίξει μεγάλο ρόλο και η συντήρηση που του κάνει ο πολύ ευχαριστημένος Νεοζηλανδός κάτοχός του, ο κος Graeme Hebley. Λόγω του ότι διανύει κάθε εβδομάδα γύρω στα 5.000 χλμ., το πάει για service κάθε δύο εβδομάδες! Βέβαια, στην αξιοπιστία του αυτοκινήτου συμβάλλει και το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ απλή έκδοση (όπως τα περισσότερα αντίστοιχα αυτοκίνητα της εποχής εκείνης), αφού δεν είναι εφοδιασμένο με ένα σωρό συστήματα, ραντάρ, εξοπλισμό και τεχνολογίες που φέρουν τα πολυσύνθετα σημερινά μοντέλα.

Ο κος Hebley αγόρασε το συγκεκριμένο 7ης γενιάς Toyota Corolla SW το 2000 και τότε είχε μόλις 80.000 χλμ. Μέχρι σήμερα, πέρα από τους προγραμματισμένους ελέγχους, ο ιμάντας έχει αντικατασταθεί 20 φορές, ενώ και τα ρουλεμάν έχουν αλλαχτεί. Από εκεί και πέρα φέρει ακόμα τον αρχικό κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Ο εν λόγω «χιλιομετροφάγος» οδηγός, έχει διανύσει πάνω από 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα συνολικά από τότε που άρχισε να παραδίδει εφημερίδες το 1968. Παρόλα αυτά, αναφέρει ότι δεν βαρέθηκε ακόμα την οδήγηση (και μπράβο του).

Get it on Google Play Download on the App Store