Τουρίστας πάρκαρε τη Ferrari του σε ιστορικό μνημείο

Η συμπεριφορά των τουριστών είναι μεγάλο πρόβλημα για όλους τους ανάλογους προορισμούς, όπως διαπιστώνουμε κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας. Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί, ειδικά στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από ιστορικά μνημεία. Ένα τέτοιο μέρος βρήκε ένας Αμερικανός επισκέπτης της Φλωρεντίας, για να παρκάρει τη Ferrari 488 Spider του.

Η Piazza della Signoria είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Τοσκάνης, χρονολογούμενη από το 1330. Γύρω της δεσπόζουν ιστορικά κτίρια, όπως το Palazzo Vecchio (που στεγάζει το δημαρχείο της Φλωρεντίας), το Σιντριβάνι του Ποσειδώνα και το Tribunale della Mercanzia. Ανάμεσα σε όλα αυτά επέλεξε να παρκάρει το ιταλικό supercar ένας τουρίστας από τις Η.Π.Α., μετατρέποντας ένα διεθνές μνημείο σε πάρκινγκ. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν επί τόπου, «γραπώνοντας» τον Αμερικανό με το που μπήκε στην πλατεία.

Ο 43χρονος τελικά αποδείχτηκε πως όχι μόνο μπήκε και στάθμευσε παράνομα στην Piazza della Signoria, αλλά και ότι δεν είχε καν έγκυρο δίπλωμα οδήγησης! Όπως φανέρωσε ο έλεγχος των εγγράφων, δεν υπήρχε η απαραίτητη διεθνής άδεια οδήγησης που θα τον καθιστούσε έγκυρο χρήστη των ιταλικών δρόμων. Με άλλα λόγια, είχε μαζί του μόνο το αμερικανικό δίπλωμα. Κατά πάσα πιθανότητα η Ferrari δεν ήταν νοικιασμένη, καθότι αφενός δεν θα μπορούσε να τη μισθώσει λόγω διπλώματος, αφετέρου είχε ελβετικές πινακίδες. Το σίγουρο είναι πως η παρουσία της στην ιστορική πλατεία, χάρισε ένα ωραιότατο πρόστιμο 470 ευρώ στον οδηγό της.

Get it on Google Play Download on the App Store