Τρελά λεφτά για ένα από τα ελάχιστα Opel Manta 400

 

Η Opel βάζει πανηγυρικά το νέο Manta στην παραγωγή, όμως το γερμανικό κουπέ το θυμόμαστε όλοι μέσα από τις ειδικές διαδρομές και τα κατορθώματά του στα χέρια «θεοτήτων», όπως οι Ari Vatanen και Jimmy McRae. Στο 2.00 του video, μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στα χρονικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το Φιλανδό Ευρωβουλευτή πια στα πηδάλια

Προκειμένου να εξασφαλίσει την homologation του αγωνιστικού, η Opel συνεργάστηκε με τις Irmscher και Cosworth για τη δημιουργία του Manta 400. H ομοιότητα με αυτά που συμμετείχαν στις ειδικές του WRC είναι σχεδόν ταυτόσημη, χάρις στο εντυπωσιακά φουσκωμένο αμάξωμα, την αεροτομή, τους προφυλακτήρες και τις λευκές ζάντες. Στο εσωτερικό υπήρχαν μπάκετ καθίσματα με πολλαπλά σήματα της Opel πάνω τους, νέο τιμόνι και ο χαρακτηριστικός λεβιές για το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Ομοιότητες εννοείται υπήρχαν και κάτω από το καπό, με τον τετρακύλινδρο των 2.4 λίτρων να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Όχι με 275 ίππους, όπως σε αυτό του Vatanen, αλλά με 144 άλογα. Ισχύς που ήταν αρκετή για 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ., 400άρι σε 15,7 δλ. και τελική 210 χλμ./ώρα.

Οι Γερμανοί κατασκεύασαν 245 Manta 400 και όποτε κάποιο εμφανίζεται σε αγγελία, χτυπάει συναγερμός στις τάξεις των συλλεκτών. Το συγκεκριμένο έχει γράψει 82.000 χλμ. στο κοντέρ από το 1982 και βρίσκεται στην Ελβετία. Για να το αποχωριστεί, ο πωλητής ζητάει 120.000 φράγκα. Άλλως, 108.500 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store