Τσακίζει κόκαλα το Ford F-150 Raptor (+video)

Απολύτως κυριολεκτικός ο τίτλος, καθότι ο οδηγός ενός F-150 Raptor έφτασε στο νοσοκομείο έπειτα από ένα event που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αμερικανικού pick up.

Ο Caz (βάσει Instagram ονόματος) επισκέφτηκε μαζί με το Ford του τη χωμάτινη διαδρομή του Virginia International Raceway, στα πλαίσια «dirt day» (track day, αλλά εκτός δρόμου). Συνολικά πάνω από 60 αυτοκίνητα (περίπου 50 Raptor και 10 RAM TRX) μαζεύτηκαν για να παίξουν στα χώματα, έχοντας και μερικά πολύ ωραία σημεία για άλματα. Οι αυτοσχέδιοι διαγωνισμοί και τα στοιχήματα δεν άργησαν, με τους περισσότερους να θέτουν το όριο στα 50 πόδια (15+ μέτρα). Ο Caz ήθελε το κάτι παραπάνω. Ήθελε να μείνει στον αέρα για 60 πόδια (18,3 μέτρα), αντλώντας λίγη από την αίγλη των «Dukes of Hazzard». Τέτοια εγχειρήματα, όμως, θέλουν προσοχή και υπολογισμούς ακριβείας – ειδικά από τη στιγμή που διεξάγονται με το δικό σου αυτοκίνητο και δίχως κασκαντέρ.

Ο Caz, λοιπόν, πήρε φόρα, μάζεψε χιλιόμετρα, αλλά ποτέ δεν κοίταξε το ταχύμετρο. Κατά συνέπεια, δεν ήξερε με πόσα πήγαινε όταν έφτασε στη ράμπα. Τα 450 άλογα και 691 Nm του 3.5 V6 EcoBoost δεν δυσκολεύονται να «φορτώσουν», συνεπώς χρειάζεται μέτρο σε άλματα και λοιπά «καουμποϊλίκια». Ο φίλος μας δεν το είχε, οπότε απογειώθηκε πρακτικά στην τύχη και προσγειώθηκε αναλόγως. Το Raptor «έσκασε» με τους τέσσερις τροχούς, παράλληλα με το έδαφος, η ανάρτηση τερμάτισε και όλες οι δυνάμεις μεταφέρθηκαν στη μέση του Caz. Αποτέλεσμα; Ραγισμένος σπόνδυλος και μεταφορά σε νοσοκομείο! Το αυτοκίνητο, βέβαια, δεν έπαθε τίποτα.

https://www.instagram.com/p/CcwUeMNLEgl/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ea2839cd-2aa4-4c9b-90c6-1e3cdf99a731

Get it on Google Play Download on the App Store