Τζιπάκι με Honda μοτεράκι για μπόμπιρες

Ένα αυτοκινητάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα πωλείται στις Η.Π.Α., κατάλληλο για πατεράδες που θέλουν να στρέψουν τους κανακάρηδες σε στρατιωτικές σχολές.

Το Jeep υπό κλίμακα είναι πιστή ρέπλικα του Willys, στα χρώματα του αμερικανικού στρατού και διαθέτοντας μέχρι εξάρτηση καμουφλάζ στο καπό, παγούρια και μπιτόνια! Ένα σωληνωτό πλαίσιο αποτελεί τη βάση, με ένα ατσάλινο αμάξωμα να τοποθετείται από πάνω. Εκτός αυτού, τα χαρακτηριστικά πραγματικού αυτοκινήτου συνεχίζονται στα φρένα, όπου το τζιπάκι έχει υδραυλικό κύκλωμα με δισκόφρενα εμπρός και χειρόφρενο! Το σύστημα διεύθυνσης αποτελείται από κανονική κρεμαγιέρα, ενώ υπάρχει και πλαϊνά τοποθετημένη εξάτμιση.

Τα καυσαέρια που αναλαμβάνει να απελευθερώσει, προέρχονται από ένα μοτεράκι 13 ίππων της Honda. Παίρνει μπροστά κανονικότατα με μίζα και τροφοδοτεί με ισχύ τους εμπρός τροχούς, μέσω αλουμινένιου διαφορικού! Με λίγα λόγια πρόκειται για σωστό αυτοκίνητο, αλλά σε κλίμακα. Κάτι που έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στην τιμή, η οποία μόνο υπό κλίμακα δεν είναι.

Το Jeepάκι δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s και μέχρι στιγμής, η τιμή φτάνει τις 11.000 δολάρια (9.000 ευρώ)! Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 2 μέρες, οπότε δεν αποκλείεται να πάει ακόμα ψηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store