Βασιλική Bentley αναζητά ανάκτορο

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση «βασιλικές ανέσεις», να περιγράφει τα επίπεδα πολυτελείας και εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου; Στη συγκεκριμένη Bentley πάντως, μιλάμε κυριολεκτικά.

Η πράσινη Mulsanne που βλέπουμε, έχει περάσει από το γκαράζ του Μπάκινγχαμ! Αγοράστηκε το 2013 από τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και υπηρέτησε την Αυτού Μεγαλειότητα μέχρι το 2015. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ταξίδεψε για 4.010 χλμ. στο πίσω κάθισμα, με το αυτοκίνητο να επιστρέφει στην αντιπροσωπεία της Bentley μετά την εκπλήρωση των βασιλικών καθηκόντων. Έκτοτε, παρέμεινε αποθηκευμένο και κυκλοφορούσε μόνο για τις ανάγκες συντήρησης.

Προφανώς δεν τίθεται το παραμικρό θέμα αναφοράς σε αμάξωμα, εσωτερικό ή μηχανικά μέρη. Το χρώμα Banarto Green and Twine Main Hide διατηρείται σε επίπεδο καλύτερο από καινούργιο, ενώ δεν θα μπορούσε να μη συμβαίνει το ίδιο στην αρχοντική καμπίνα. Εκεί, οι δερμάτινες επενδύσεις και το ξύλο βελανιδιάς κατακλύζουν τις αισθήσεις, προσφέροντας ένα περιβάλλον κυριολεκτικά για βασιλείς και βασίλισσες.

Την κίνηση αναλαμβάνει ο 6.75 twinturbo V8, με απόδοση 512 ίππων και 1.020 Nm ροπής! Ένα «βελούδινο» 8άρι αυτόματο στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, καθιστώντας ικανή τη λιμουζίνα των 2,7 τόνων για 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ. και τελική 296 χλμ./ώρα. Αμφιβάλλουμε, βέβαια, αν έστω μια φορά έχει πατηθεί τέρμα το γκάζι στην καριέρα της συγκεκριμένης Mulsanne. Αλλά η δύναμη είναι εκεί, σε περίπτωση που ο «γαλαζοαίματος» αποδειχθεί και «βενζινοαίματος».

Τιμή δεν αναφέρεται στην αγγελία, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από πολύ υψηλό εξαψήφιο νούμερο.

Get it on Google Play Download on the App Store