Βρέθηκε σε χωράφι η νταλίκα του KITT! (+video)

Οι φανατικοί του «Ιππότης της Ασφάλτου» αγαπούν τον KITT και τον David Hasselhoff, αλλά δεν ξεχνούν τα κινητά θεμέλια της επιχείρησης. Την νταλίκα, από την οποία η μαύρη Trans Am μπαινόβγαινε (εν κινήσει τις περισσότερες φορές) σχεδόν σε κάθε επεισόδιο!

To F.L.A.G. ( Foundation for Law and Government) Mobile Unit ήταν ο αφανής ήρωας και αγέρωχος συνοδοιπόρος του Knight Idustries Two Thousand, στη μάχη κατά του εγκλήματος. Ο KITT πέρναγε μέσα από τοίχους και «έτρωγε» τις σφαίρες, όμως το Mobile Unit ήταν υπεύθυνο για τη συντήρησή του. Και μάλιστα, σήμερα είναι πιο σπάνιο από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της σειράς! Κατά τη διάρκεια των 5 σεζόν του «Ιππότη της Ασφάλτου», υπολογίζεται πως χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 25 Pontiac Trans Am για τις ανάγκες των γυρισμάτων. GMC General (το φορτηγό που «ενσάρκωνε» το ρόλο της κινητής βάσης επιχειρήσεων) όμως, λέγεται πως χρησιμοποιήθηκαν μόλις 3! Και ένα εξ αυτών, ανακαλύφτηκε πρόσφατα εγκαταλελειμμένο σε χωράφι.

Το φορτηγό κείτονταν παρατημένο για πάνω από 15 χρόνια, μέχρι που οι υπεύθυνοι του καναλιού Knight Rider Historians το ανακάλυψαν, επαλήθευσαν μέσα από μια δαιδαλώδη διαδικασία τα διαπιστευτήριά του και το πήραν υπό την προστασία τους. Τώρα χρειάζεται ένα σεβαστό ποσό για να αναπαλαιωθεί, καθότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης. Ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά, η κατάσταση της μετάδοσης είναι άγνωστη ενώ το αμάξωμα παρουσιάζει σε αρκετά σημεία σκουριά. Σε κάποια δε, η έκταση είναι τέτοια που έχει προκαλέσει τρύπες.

Το GMC General έμεινε στην παραγωγή για 10 χρόνια, από το 1977 μέχρι το 1987. Την κίνησή του, αναλόγως τύπου και έκδοσης, φρόντιζαν διάφοροι ντίζελ κινητήρες των Caterpillar, Cummins και Detroit Diesel. Η ισχύς ξεκινούσε από τα 310 άλογα και 1.050 Nm, για να φτάσει στην κορυφαία έκδοση τα 435 άλογα και 1.684 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store