VW Jetta GLI 1.8 16V του 1989 ήταν στις ναφθαλίνες!

Το δεύτερης γενιάς VW Jetta κατασκευάστηκε μεταξύ 1984 έως 1991 και ήταν ένα δημοφιλές αυτοκίνητο και στην Ελλάδα, ενώ συνολικά η παραγωγή του ξεπέρασε τα 1,7 εκατομμύρια οχήματα. Στη χώρα μας πολλοί θα το θυμούνται και ως Ταξί, ενώ μετά από τόσα χρόνια είναι πλέον σπάνιο να βρεθεί στον κόσμο ένα καλοδιατηρημένο τέτοιο Jetta.

Δείτε ακόμα: VW Jetta του 1984 είναι σχεδόν ανέγγιχτο

Πολύ μακριά από εδώ και συγκεκριμένα στον Καναδά, κάποιος είχε στην κατοχή του μια ειδική έκδοση του μοντέλου, ένα Jetta GLI του 1989, το οποίο φαίνεται ότι το είχε βάλει στις… ναφθαλίνες. Όλα αυτά τα 31 χρόνια διένυσε μόλις 21.495 χιλιόμετρα και η κατάσταση που έχει διατηρηθεί εξωτερικά, στο εσωτερικό και στα μηχανικά του μέρη είναι εντυπωσιακή. Πρόκειται για ένα από τα 500 Jetta GLI Trophy που είχαν διατεθεί στον Καναδά και ίσως το μοναδικό που βρίσκεται τόσο καλά διατηρημένο.

Δείτε ακόμα: Σαρώνει σε πωλήσεις η νέα μάρκα Jetta της VW

Ξεχωριστά του γνωρίσματα αποτελούν το αποκλειστικό χρώμα Midnight Blue, οι πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών της BBS, το σπόιλερ εμπρός, τα λογότυπα Trophy, τα διακοσμητικά στους θόλους των τροχών, η χειροκίνητη ηλιοροφή και το γκρι εσωτερικό με τα σπορ καθίσματα της Recaro.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα 16βάλβιδο μοτέρ 1.8 λτ. με διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής και αλουμινένια κυλινδροκεφαλή, συνδυασμένο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοσή του έφτανε τους 123 ίππους, οι οποίοι ήταν αρκετοί για ένα τέτοιο αυτοκίνητο την εποχή εκείνη.

Δείτε ακόμα: Νέο SUV Jetta VS5 από την VW με 11.700 ευρώ

Το επίσης εντυπωσιακό, είναι η τιμή που πωλήθηκε αυτό το Jetta GLI Trophy. Σύμφωνα πάντα με την αγγελία, ο νέος κάτοχός του πλήρωσε το ποσό των 32.250 δολαρίων (29.355 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store