VW: «Το επόμενο Golf πρέπει να είναι μόνο ηλεκτρικό»

To μέλλον της VW, αλλά και των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι ηλεκτρικό. Η γκάμα ID. αυξάνεται και πληθύνεται, ενώ αμιγώς EV έκδοση συναντάμε στο Golf από το 2017 και την προηγούμενη γενιά του. Σύμφωνα με το Βόλφσμπουργκ πάντως, αυτός θα είναι ο μοναδικός τύπος Golf που θα βλέπουμε, από την επόμενη «φουρνιά» και πέρα.

Ο CEO της γερμανικής εταιρίας, Thomas Schäfer, μίλησε σε ισπανικά μέσα για το μέλλον του ιστορικού της μοντέλου, το οποίο είχε βρεθεί να αμφισβητείται τον τελευταίο καιρό από κάποια δημοσιεύματα. Κάποιοι ανέφεραν πως το Golf απειλούταν με αντικατάσταση από κάποιο νέο ηλεκτρικό μοντέλο, άλλοι ότι θα έμπαινε στην οικογένεια ID. και θα μετονομαζόταν σε «ID. Golf». Ο Schäfer φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αλλά και να δείξει πως η φημολογία είχε βάση σε αρκετό βαθμό. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον ίδιο επόμενη γενιά Golf ναι μεν θα υπάρξει, αλλά θα είναι μόνο ηλεκτρική.

«Δουλεύουμε πάνω σε μια σειρά από εναλλακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για το διάδοχο του σημερινού Golf. Κι από τη δική μου οπτική, δεν γίνεται να έχει κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα πρέπει να είναι ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο». Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλής της VW για το επερχόμενο Golf MK9, καθιστώντας το σημερινό MK8 ως συλλεκτικό από πλευράς μηχανολογικής τεχνοτροπίας. Όχι ακόμα όμως, καθότι έχει αρκετά χρόνια μπροστά του. Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Golf δεν αναμένεται πριν το 2028, οπότε το 8άρι διαθέτει μια γεμάτη πενταετία εμπορικής πορείας.

Get it on Google Play Download on the App Store