VW: «Ξέρουμε τα προβλήματα που έχει το ID.3»

Τάδε έφη, ο κ. Ralf Brandstätter, CEO των επιβατικών μοντέλων της VW, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης για τα προβλήματα που εμφανίζει το VW ID.3.

Ομολογουμένως το να παραδέχεσαι τα προβλήματα ενός προϊόντος σου και μάλιστα δημόσια δεν είναι κάτι εύκολο. Όμως ο κ. Ralf Brandstätter δεν μπορεί να αγνοήσει τα παράπονα των πελατών που επέλεξαν το ID.3. Η συνέντευξη ξεκίνησε με την εξής ερώτηση: «Κ. Brandstätter πολλοί πελάτες της μάρκας είναι εκνευρισμένοι και θεωρούν ότι αγόρασαν ένα ημιτελές αυτοκίνητο. Πολλά σφάλματα εμφανίζονται στις οθόνες του μοντέλου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν! Τι συνέβη τελικά;»

Κι αφού πήρε μια βαθιά ανάσα ξεκίνησε η εξομολόγηση με μια ασυνήθιστη ειλικρίνεια! «Ξέρουμε πως να φτιάχνουμε καλά αυτοκίνητα. Τέλεια ζυγισμένα, με αποδοτικούς κινητήρες, προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια. Και οι πελάτες μας το ξέρουν και το εκτιμούν αυτό. Όμως πέντε χρόνια πριν έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έπρεπε να κατασκευάσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να φέρουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αυτοκίνηση, αλλά και στο ευρύ κοινό. Θέλαμε πολλά και αμέσως, επιλέγοντας ανεξερεύνητα μονοπάτια που μόνο οι γενναίοι ακολουθούν. Κατασκευάσαμε αυτοκίνητα από λευκό χαρτί, ενώ μεγάλη πρόκληση ήταν η εξέλιξη νέου λογισμικού», δήλωσε ο επικεφαλής της VW σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί το ID.3 δεν φτάνει το επίπεδο ποιότητας που έχουν συνηθίσει οι αγοραστές της μάρκας.

Ο Brandstätter γνωρίζει πόσο ενοχλημένοι είναι οι πελάτες, μιας και είναι ενήμερος για την πληθώρα παραπόνων από τους αγοραστές του μοντέλου, ενώ όπως δήλωσε πολλά από αυτά τα διαπίστωσε κι ο ίδιος, αφού χρησιμοποιεί ένα ID.3 για τις μετακινήσεις του. Όμως είπε ότι πολλά από τα προβλήματα θα λυθούν με τις ενημερώσεις λογισμικού οι οποίες είναι διαθέσιμες, που στην πλειοψηφία τους δίνουν τη δυνατότητα μέσω του smartphone στο ID.3 να αναβαθμισθεί μόνο του. Σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών που ούτε τον κ. Brandstätter ενθουσίασε, ανέφερε πως για το λόγο αυτό το ID.3 αυτή τη χρονιά θα λάβει νέο, ποιοτικά αναβαθμισμένο εσωτερικό. Αν μη τι άλλο μια ειλικρινής τοποθέτηση από ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος της μάρκας!

Get it on Google Play Download on the App Store