Υλικό ονείρων η μοναδική Alfa Romeo 4C MK2 (+video)

Πριν από 12 ολόκληρα χρόνια έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της η Alfa Romeo 4C και μοιάζει σαν να μην έχει περάσει μέρα από πάνω της. Το καλοσμιλεμένο και άκρως δυναμικό αμάξωμα της 4C δεν έχει εμφανίζει ούτε μια «ρυτίδα» και δείχνει ακόμα τόσο νέο, λες και έχει βγει σήμερα. Ένα φρεσκάρισμα, ωστόσο, δεν θα του έκανε κακό. Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, βέβαια, καθώς η 4C έχει αποσυρθεί από τις αγορές.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι φαν της κεντρομήχανης Ιταλίδας δεν μπορούν να δουν ένα μοναδικό δείγμα, του πώς ιδανικά θα ήταν η 4C MK2. Και δεν μιλάμε για κάποιο rendering, αλλά για μια πανέμορφη και πέρα ως πέρα πραγματική παρουσία! Η μοναδική αυτή μεταποιημένη 4C μας έρχεται από την ιταλογερμανική συνεργασία Up Design –  Adler Group, η οποία ανέλαβε τη δουλειά της Alfa Romeo. Οι Τορινέζοι της Up Design σχεδίασαν το καλλίγραμμο κορμί της 4C και οι Γερμανοί του Adler Group τις αποτύπωσαν στο αμάξωμα.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τέτοια που όσοι συναντούν το Mole Costruzione Artigianale 001, μπαίνουν στο Google για να ελέγξουν πότε έβγαλε η Alfa νέα 4C! Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2018, με την προοπτική να ακολουθούσαν και άλλα. Μέχρι σήμερα, όμως, ο Ιταλός καροσερίστας δεν έχει κατασκευάσει άλλο. Η ιδιαίτερη και ιδιόχειρη 4C MK2 δημοπρατήθηκε το 2019, έναντι 166.750 ευρώ, και σήμερα ομορφαίνει διάφορες εκδηλώσεις με ιταλικά αυτοκίνητα. Αλλαγές δεν αναφέρονται στα μηχανικά μέρη, οπότε ο 1.75λτ. τετρακύλινδρος τούρμπο παραμένει στα 240 άλογα και τα 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, με το 0-100 χλμ./ώρα στην εργοστασιακή και βάρους μόλις 895 κιλών 4C να ολοκληρώνεται σε 4,5 δλ. (έχει μετρηθεί και στα 4,2 δλ., 250+ χλμ./ώρα η τελική της).

Get it on Google Play Download on the App Store