Zastava Yugo Koral με ελληνική υπογραφή!

Το Zastava Yugo είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία (όχι απαραίτητα καλή) και γύρω από αυτό έχουν ειπωθεί διάφορα σχετικά με την αξιοπιστία του, αλλά και ανέκδοτα. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1980 και σταμάτησε το 2008, φτάνοντας σχεδόν τις 800.000 οχήματα.

Δείτε ακόμη: Πόσο κοστολογείται ένα άψογο Yugo;

Το Yugo Koral που βλέπετε είναι το ανανεωμένο μοντέλο με τους νέους προφυλακτήρες, μάσκα και φωτιστικά σώματα εμπρός, καθώς και με το αναβαθμισμένο εσωτερικό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μας τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον από την ελληνική σημαία που είδαμε στο εμπρός φτερό του και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο πωλείται στην Ολλανδία (η αγγελία βρίσκεται στο autoscout24.com). Βλέποντας μετά μία προς μία τις φωτογραφίες επισημάναμε το αυτοκόλλητο «Garage Kostas» που υπάρχει κάτω από το πίσω αριστερό φανάρι και το «GR» στον προφυλακτήρα. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε ότι υπάρχει συνεργείο Garage Kostas στην Ολλανδία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αγγελία, το Zastava Yugo Koral είναι μοντέλο του 2001, με 41.900 χιλιόμετρα και ο κάτοχός του το πουλάει με βαριά καρδιά, στην τιμή των 1.950 ευρώ. Επίσης, το 2005 βάφτηκε σε λευκό χρώμα (το εργοστασιακό του είναι κίτρινο), ενώ προστέθηκαν και οι μπλε λωρίδες, οι οποίες σε συνδυασμό με τους μπλε καθρέπτες και την ίδιας απόχρωσης μάσκας το κάνουν πιο «Ελληνικό». Όσο για τις ζάντες αλουμινίου, πιθανώς να προέρχονται από Fiat Seicento Sporting Abarth. Στο εσωτερικό, το πέταλο και το ματάκι στον καθρέπτη, αποτελούν ένα ακόμη ελληνικό στοιχείο, μαζί με τον μπλε επιλογέα και τις ίδιας απόχρωσης ραφές στη δερμάτινη επένδυση του τιμονιού.

Δείτε ακόμη: Eίναι το Yugo το χειρότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών;

Ο κινητήρας του είναι ο 1.1 λτ. EFI με 60 ίππους, ενώ η τάπα για τον ανεφοδιασμό LPG που βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα μαρτυρά τη χρήση υγραερίου.

Get it on Google Play Download on the App Store