Ζωηρή η BMW i4 στον τάρανδο (+video)

H BMW i4 έχει το προνόμιο του να αποτελεί την πρώτη ηλεκτρική M όλων των εποχών, στην κορυφαία της μορφή M50. Φυσικά δεν είναι αμελητέα ποσότητα η βασική eDrive 40, των 340 ίππων και 430 Nm ροπής, που δοκιμάστηκε από το km77.com στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Το ηλεκτρικό Gran Coupe πέρασε από τους τρεις διαδρόμους στην εναρκτήρια έκδοση, δίχως δηλαδή την παρουσία M Package και περαιτέρω σπορ στοιχείων (διαφορετικά λάστιχα και ανάρτηση). Τα ελαστικά Hankook Ventus S1 Evo 3 έχουν διάσταση 245/40 μπροστά και 255/40 πίσω, περιβάλλοντας 19άρες ζάντες, με τους πίσω τροχούς να είναι και εκείνοι που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ισχύος. H i4 eDrive 40 είναι πισωμήχανη και πισωκίνητη, κάτι που φάνηκε στην δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα και αποδείχτηκε δυσθεώρητα υψηλό ταβάνι για το EV από τη Βαυαρία. Με το που μπήκε το δεύτερο input στο τιμόνι και μεταφέρθηκε απότομα το βάρος των 2 τόνων, η ουρά της i4 εκδήλωσε έντονες τάσεις αυτονόμησης και ανάγκασε σε ανάποδο τον οδηγό, χαλώντας εν τέλει εντελώς τη γραμμή για τον τρίτο διάδρομο. Δυσκολίες αντιμετώπισε και στα 75 χλμ./ώρα, αλλά σε αυτή την ταχύτητα ήταν η υποστροφή που «κυνήγησε» κώνους. Το καλύτερο -και επιτυχημένο- πέρασμα πραγματοποιήθηκε στα 73 χλμ./ώρα, 10 χλμ./ώρα κάτω σε σχέση με το Tesla Model 3!

Get it on Google Play Download on the App Store