Dodge Viper ACR Extreme «εκλιπαρεί» για οδήγηση!

Το Dodge Viper ACR Extreme είναι ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, όντας ιδανικό για κάποιον που θέλει να χαίρεται οδήγηση πέρα από το δρόμο και στις πίστες.

Μπορεί να μην είναι πλέον στην παραγωγή, αλλά η αγορά των μεταχειρισμένων ορισμένες φορές βρίθει ευκαιριών και η εικονιζόμενη Viper είναι μια εξ αυτών. Το θηρίο με τα ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ (μόλις 1.274 χλμ.) είναι προς δημοπρασία από το Bring A Trailer, εντυπωσιάζοντας με το έντονο μπλε χρώμα της με τον κωδικό Competition Blue, αλλά και τις μαύρες ρίγες κατά μήκος του αμαξώματος. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο το Σεπτέμβριο του 2016, με τον πρώτο του ιδιοκτήτη να βρίσκεται στο Τέξας. Τον Ιούνιο του 2020 η Viper πέρασε στο νέο της κάτοχο στη Βόρεια Καρολίνα, που κι αυτός δεν την οδήγησε αρκετά! Η αρχική τιμή της δημοπρασίας ήταν στα 140.290 δολάρια (118.075 ευρώ), ενώ τώρα πέντε μέρες πριν τη λήξη, η τιμή έχει αγγίξει τα 176.000 δολάρια (148.130 ευρώ).

Το μοντέλο αυτό εξοπλίζεται με το βελτιωτικό πακέτο Extreme Aero Package που περιλαμβάνει ένα νέο καπό με εμφατικές εισαγωγές αέρα, ένα εμπρός splitter, έναν ανθρακονημάτινο διαχύτη, καθώς και μια τεράστια πλήρως ρυθμιζόμενη αεροτομή! Η Dodge Viper ACR Extreme «πατάει» πάνω σε 20άρες ζάντες με ελαστικά Kumho, διαστάσεων 295/25 εμπρός και 355/30 πίσω! Η συγκλονιστική πρόσφυση στην πίστα, αλλά και σε κάθε είδους διαδρομή προσφέρεται από την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ υπάρχει κι ένα ρυθμιζόμενο traction control με πέντε προεπιλογές. Τα φρένα είναι της Brembo κι αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω! Ας ελπίσουμε να καταλήξει σε ιδιοκτήτη που πέρα από τα λεφτά, έχει και τα απαραίτητα χέρια για να δαμάσει το κτήνος, αφού ο 8λίτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 654 ίππους και 814 Nm ροπής!

Get it on Google Play Download on the App Store