Εκθαμβωτικό το Le Mans Hypercar 9X8 της Peugeot!

H Peugeot αποκάλυψε το νέο της υπερόπλο, το Hypercar 9X8, με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, ή διαφορετικά WEC, την επόμενη χρονιά!

Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του εντυπωσιακού Le Mans Hypercar 9X8 της γαλλικής μάρκας, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή της στους αγώνες αντοχής. Το «διαστημικό» 9X8 θα πραγματοποιήσει το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2022, ευελπιστώντας να κερδίσει τον υπέρτατο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans! Εμφανισιακά ότι και να πούμε είναι λίγο, μιας και η Peugeot φρόντισε να τονίσει τις ρέουσες γραμμές του αγωνιστικού, ενώ εντύπωση κάνει η απουσία της πίσω αεροτομής, με την αεροδυναμική φιλοσοφία να συνάδει με το Neo-Performance όραμα του τμήματος Peugeot Sport. Το περίφημο claw-effect που έχουμε συναντήσει και στα επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας δίνει το παρόν κι εδώ, τόσο εμπρός, όσο και πίσω! Το χρώμα Selenium Grey και οι αντιθέσεις πράσινου-κίτρινου του αμαξώματος, όσο και στο εσωτερικό του πιλοτηρίου αντηχούν το χρωματικό σχέδιο που επιλέχθηκε για τη νέα σειρά Peugeot Sport Engineered που παρουσιάστηκε με τα 508 και 508 SW. Το Peugeot 9X8 είναι ο άμεσος διάδοχος του Peugeot 905, του νικητή των 24 ωρών του Le Mans το 1992 και 1993, και του Peugeot 908, που κέρδισε τον αγώνα το 2009.

Η καρδιά του αγωνιστικού είναι ένας V6 bi-turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,6 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει συνολικά 680 ίππους και μπροστά έχουν τοποθετηθεί ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 200 kW, αλλά και το 7τάχυτο σειριακό κιβώτιο! Η Peugeot έχει ήδη ανακοινώσει την ομάδα των οδηγών της για το 9X8 Le Mans Hypercar που αποτελείται από τους Kevin Magnussen, Loic Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes, James Rossiter και Jean-Eric Vergne! Στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής θα παρατάξει δύο αγωνιστικά 9X8 Hypercar.

Get it on Google Play Download on the App Store