Emilia GT Veloce: Ένα restomod αξίας 400.000 ευρώ!

Όταν το κλασικό συναντά το μοντέρνο όπως στις περιπτώσεις των restomod, είναι κάτι που κοστίζει και μάλιστα αρκετά! Όπως στην περίπτωση αυτής της Alfa Romeo Giulia GT που ανέλαβε να την τροποποιήσει η εταιρεία Emilia Auto!

Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω είναι προς το παρόν ψηφιακές απεικονίσεις του οράματος των σχεδιαστών της εταιρείας για το πως σκοπεύουν να μας προσφέρουν το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο, που αναμένεται να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα το 2ο εξάμηνο του 2022 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 22 κομμάτια με κόστος περίπου 400.000 ευρώ! Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο κτηνώδης V8 bi-turbo κινητήρας των 2,9 λίτρων της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, με περισσότερους από 500 ίππους και 600 Nm! Η δύναμη αυτή θα περνάει στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου της ZF, με τις εναλλαγές των σχέσεων να συντελούνται σε μόλις 150 χλστ. του δευτερολέπτου!

Η Emilia Auto δεν τοποθέτησε απλά τον ισχυρό κινητήρα και αυτό ήταν! Τουναντίον, έχει προβεί σε μια σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση του χρήστη, μέσω του ιδανικού «στησίματος» του αυτοκινήτου. Η ανάρτηση αποτελείται από coilovers της KW, ενώ στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχουν διπλά ψαλίδια και πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από τα φρένα της Brembo, με ΑΒS όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή της ενεργητικής ασφάλειας. Σχεδιαστικά τώρα ότι και να πούμε είναι λίγο! Το εμπρόσθιο μέρος είναι εξαιρετικό, με το βλέμμα να εστιάζει στον γνωστό θυρεό της μάρκας, αλλά και στο ελαφρώς φουσκωμένο καπό, ώστε να χωρέσει ο δυνατός κινητήρας! Από εκεί και έπειτα τα φτερά εμπρός και πίσω είναι τονισμένα, ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα τελικό εξάτμισης με δυο απολήξεις. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, οι σχεδιαστές προσπάθησαν να το κρατήσουν όσο πιο κλασικό γινόταν, με μοναδικές προσθήκες το σύστημα αυτόματου κλιματισμού, τα ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, καθώς και το infotainment. Τέλος τα καθίσματα προέρχονται από τη Recaro και η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να τα ντύσουν με το ύφασμα της επιλογής τους.

Get it on Google Play Download on the App Store