Επίσημο: Ο διάδοχος του Fiat Punto έρχεται το 2023!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο 6μήνο του 2021 για τον όμιλο Stellantis, ανακοινώθηκε πως η Fiat θα λανσάρει ένα νέο μικρό μοντέλο το 2023!

Μάλιστα το αυτοκίνητο αυτό θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται σε μια κοινή πλατφόρμα του PSA Group, με όλα τα στοιχεία να σκιαγραφούν την εμφάνιση του πολύ-αναμενόμενου διαδόχου του θρυλικού Fiat Punto. Προφανώς όταν τα στελέχη της Stellantis ανέφεραν τον όρο κοινή πλατφόρμα, εννοούν την πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform), που ήδη χρησιμοποιείται από την Peugeot (208 & 2008), από την Opel (Corsa & Mokka), τη Citroen (C4) και την DS (DS 3 Crossback), καθώς επίσης κι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των προαναφερθέντων μοντέλων. Μάλιστα το 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί η ελαφρώς βελτιωμένη έκδοσή της, την οποία θα χρησιμοποιούν τα μελλοντικά αυτοκίνητα του group!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και το πότε η Stellantis θα παρουσιάσει τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα της, το νέο Fiat θα μας έρθει το 2023 είτε ως mild hybrid, είτε ως υβριδικό, ενώ μια ηλεκτρική του έκδοση θα ακολουθήσει εντός του 2024. Την ίδια χρονιά κι η Lancia θα έχει την αντικαταστάτρια της Ypsilon που κι αυτή θα παρουσιαστεί τόσο ως υβριδική, όσο κι ως αμιγώς ηλεκτρική! Μην ξεχνάμε πως η Fiat σημείωνε εξαιρετικές πωλήσεις στην κατηγορία των μίνι και των μικρών μοντέλων.

Το Fiat 500 και το Fiat Panda εξακολουθούν να είναι τα best-seller στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι βασίζονται σε μοντέλα που παρουσιάστηκαν αρχικά το 2007 και το 2011 αντίστοιχα. Ωστόσο, η απουσία ενός μικρού από τη γκάμα της ιταλικής μάρκας έγινε αισθητή από το 2018, όταν το τελευταίο Punto βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store