Έρχεται το ηλεκτρικό Renault Megane!

H Renault κυκλοφόρησε μερικές ακόμα φωτογραφίες του ηλεκτρικού Megane E-Tech Electric το οποίο διαθέτει και crossover χαρακτήρα!

Η Renault έχει αναφέρει πως έχει ένα στρατηγικό πλάνο, που έως το 2025 θα υπάρχουν στη γκάμα της επτά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την αρχή να γίνεται με το Megane E-Tech Electric. Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει αυτό το καλοκαίρι και για το λόγο αυτό η γαλλική μάρκα, αρχίζει να μας δίνει μικρές δόσεις από το νέο κι ενδιαφέρον μοντέλο της. Από τις πρώτες εικόνες γίνεται ξεκάθαρο πως το Megane E-Tech Electric θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Megane eVision Concept, που είχαμε γνωρίσει τον Οκτώβριο του 2020. Στην πρώτη εικόνα διακρίνουμε το πίσω μέρος του νέου αυτοκινήτου, όπου φιγουράρει το νέο λογότυπο της Renault. Εν συνεχεία οι εικόνες του εσωτερικού μας ξεκαθαρίζουν πως το ηλεκτρικό Megane θα βρίθει τεχνολογίας, με τις οθόνες αφής να κεντρίζουν το βλέμμα και το ενδιαφέρον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που ενώνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνης αφής του infotainment. Μάλιστα η τελευταία σε άλλη εικόνα φαίνεται πως συνεχίζει χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα φέροντας στη βάση της επιπλέον διακόπτες.

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα CMF-EV, αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Renault-Nissan-Mitsubishi και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα την χρησιμοποιήσει. Η ίδια πλατφόρμα θα τοποθετηθεί και στο Nissan Ariya. Σε ότι έχει να κάνει με τη μονάδα κίνησης, επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά βασιζόμενοι στο Megane eVision τότε η ισχύς του θα κυμαίνεται στους 218 ίππους και η ροπή στα 300 Nm. Η ενέργεια θα αντλείται από μια μπαταρία 60 kWh που θα του προσφέρει αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κατασκευή του Megane E-Tech Electric θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Renault στο Douai μαζί με το ηλεκτρικό 5 που αποκάλυψε προσφάτως η γαλλική εταιρεία.

Get it on Google Play Download on the App Store