Φουλ του ρεύματος τα Discovery Sport & Evoque

Όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, το μέλλον της αυτοκίνησης θα είναι ηλεκτρικό και για αυτό μεγάλοι κατασκευαστές έχουν ήδη ασπαστεί αυτή την νέα τεχνολογία. Κι όσα μοντέλα δεν πιστεύαμε ότι θα γίνουν ηλεκτρικά, οι κατασκευαστές τους έχουν αντίθετη άποψη.

Όπως ακριβώς στην περίπτωση των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, που η νέα τους γενιά θα προσφέρεται ως υβριδική κι αμιγώς ηλεκτρική. Τα νέα μοντέλα αποτελούν μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της Jaguar Land Rover. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό αναμένονται να λανσαριστούν έξι ηλεκτρικές παραλλαγές των μοντέλων της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ από το 2026 και έπειτα όλα της τα αυτοκίνητα θα έχουν οπωσδήποτε κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της μάρκας, στόχος είναι το 60% των πωλήσεων έως το 2030, να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το 10% Plug-In υβριδικά και το 30% ήπια υβριδικά και υβριδικά. Απώτερος στόχος είναι όταν φτάσει το 2036, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Ομίλου να αφορούν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η πλατφόρμα που θα βασίζονται τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Land Rover θα είναι είτε η Modular Longitudinal Architecture (MLA) είτε την Electrified Modular Architecture (EMA). Στην πλατφόρμα ΕΜΑ θα βασιστούν τα νέα Range Rover Evoque και Discovery Sport, το οποίο σημαίνει ότι θα διαθέτουν είτε υβριδική, είτε plug-in υβριδική τεχνολογία, με την μπαταρία να βρίσκεται στο πάτωμα και θα συνδυαστεί με τεχνολογία 800V που θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 7,2 χλμ./kWh.

Get it on Google Play Download on the App Store