Η 3η γενιά του Nissan Leaf θα έρθει ως compact SUV!

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται σε όλη τη βιομηχανία αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, με τη γκάμα μεγάλων εταιρειών να αλλάζει ολοκληρωτικά! Μια από αυτές τις αλλαγές θα δούμε στη Nissan η οποία αναμένεται να μας συστήσει την 3η γενιά του δημοφιλούς Leaf λίγο διαφορετική από ότι την γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως δήλωσε κι ο Guillaume Cartier, o ισχυρός άνδρας της μάρκας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το γνωστό μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας, αλλά θα είναι πλέον ένα compact SUV. Η παραγωγή του νέου μοντέλου αποτελεί μέρος μιας τεράστιας επένδυσης από τη μάρκα που ξεπερνάει το ένα δις. λίρες (1,183 δις ευρώ)! Η 3η γενιά του Nissan Leaf σύμφωνα με ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, προϊόν συνεργασίας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi κι αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά το 2025. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έρθει για να πλαισιώσει τη μελλοντική σειρά μοντέλων της Nissan που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από ηλεκτροκίνητα crossover/SUV: Το Juke, το Qashqai, το Ariya και το X-Trail! Με την έλευση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου η γκάμα της Nissan αποκτά έντονο ενδιαφέρον, δηλώνοντας μας παράλληλα πως η εξέλιξη αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, απλά δεν υπάρχει στο πλάνο της ιαπωνικής μάρκας. Το πιο πιθανό είναι πως θα στραφεί στις υπόλοιπες μάρκες της συμμαχίας για να δανειστεί κομμάτια για την κατασκευή του αντικαταστάτη του Micra.

Ο κ. Cartier συνέχισε λέγοντας πως το μέλλον της Nissan είναι ηλεκτρικό, μιας και δεν υπάρχει λόγος η εταιρεία να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για να εξελίξει μία νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης, σύννομων με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro7. Κι αυτό γιατί το κόστος εξέλιξης αυτών των κινητήρων μειώνει σημαντικά το περιθώριο κέρδους της μάρκας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το 80% των πωλήσεων της Nissan έως και το 2030 θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αναμένεται έως το 2025 να έχει εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της, είτε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είτε με την υβριδική επιλογή E-power!

Get it on Google Play Download on the App Store