Η BMW δεν λέει όχι στους συμβατικούς κινητήρες!

Με την ηλεκτροκίνηση να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, οι κατασκευάστριες εταιρείες που σταματούν την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερική καύσης ολοένα κι αυξάνονται.

Η BMW συνεχίζει να πιστεύει στους θερμικούς κινητήρες, εν αντιθέσει με τις Audi και Mercedes και δια στόματος του CEO της Oliver Zipse, μας επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να τους εξελίσσουν. Άλλωστε όπως ανέφερε κι ο κ. Zipse, η ζήτηση για τους κλασικούς κινητήρες δεν θα μειωθεί στο προσεχές διάστημα. Ως εκ τούτου η εταιρεία του θα πρέπει να είναι δίπλα στο πελατειακό της κοινό προσφέροντας του, τα δυνατά μοτέρ που αναζητά!

Η δήλωση αυτή του κ. Zipse έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη του ομολόγου του στην Audi, Markus Duesmann, o οποίος ανέφερε ότι η εταιρεία, δεν σκοπεύει στην ανάπτυξη νέων κινητήρων. Τουναντίον θα διατηρήσουν όσους κινητήρες έχουν τώρα στη γκάμα και για όσο διάστημα αυτό είναι εφικτό. Αυτό που δήλωσε ο κ. Duesmann, είναι πως το κόστος εξέλιξης, αλλά και το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους ρύπους καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Κάτι στο οποίο συμφώνησε κι ο πρόεδρος της Mercedes-Benz, Markus Schafer, ο οποίος ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης κι έρευνας της εταιρείας θα αφορά την ηλεκτροκίνηση. Βέβαια η άποψη του κ. Zipse σε καμία των περιπτώσεων δεν αναιρεί το γεγονός ότι η BMW θα συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης, εμπλουτίζοντας συνεχώς την γκάμα της. Για του λόγου το αληθές προχθές παρουσίασε την νέα BMW i4.

 

Get it on Google Play Download on the App Store