Η Brembo φτιάχνει δαγκάνες φρένων με LED!

Η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της πέδησης δημιουργεί μια ιδιαίτερη δαγκάνα φρένων, η οποία ενσωματώνει LED φωτισμό. Το όνομα της νέας δαγκάνας είναι G Sessanta, προς το παρόν είναι πρωτότυπη, με την εικονιζόμενη να τοποθετείται στο σύστημα πέδησης μίας μοτοσυκλέτας.

Όμως η G Sessanta θα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε κάθε είδους όχημα, έχοντας μάλιστα και διττό ρόλο. Αρχικά θα βελτιώνει την εμφάνιση ενός οχήματος (γούστα είναι αυτά) και ειδικά κατά τις νυχτερινές βόλτες, όπου τα LED θα ξεχωρίζουν πίσω από τις ζάντες. Κάνει χρήση ασύρματης τεχνολογίας, με την απόχρωση να μεταβάλλεται ανάλογα τις περιστάσεις, μέσω εφαρμογής σε smartphone. Για παράδειγμα όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, θα έχει τη δυνατότητα να έχει το χρώμα και την ένταση του φωτισμού που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, ενισχύοντας έτσι περισσότερο τον τομέα της εμφάνισης. Επιπλέον θα μπορεί να στέλνει δεδομένα  και πληροφορίες για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας αλλά και της ίδιας της δαγκάνας (για παράδειγμα μπορεί να αναβοσβήνει κόκκινο ή πορτοκαλί όταν πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης των φρένων), ή να βοηθά στον εντοπισμό του παρκαρισμένου οχήματος.

Η ιδιαίτερη αυτή δαγκάνα δημιουργήθηκε με αφορμή τα 60στά γενέθλια της Brembo, αντλώντας έμπνευση από την πρώτη δαγκάνα για μοτοσυκλέτες που κατασκεύασε η ιταλική μάρκα το 1972, αλλά κι από το όνομα του σχεδιαστή της. Η Brembo μας δείχνει πως μπορεί να συνδυάσει την τεχνολογία του σήμερα με την επιτυχημένη της παράδοση!

Get it on Google Play Download on the App Store