Η Hyundai προλογίζει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Ioniq 7!

Λίγο μετά την ανακοίνωση των μελλοντικών της σχεδίων για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην έκθεση του Μονάχου, έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα με όλη την ηλεκτρική σειρά Ioniq.

Στη σειρά με τα μοντέλα υπήρχε και το μεγάλο SUV Ioniq 7, που πλαισίωνε το Ioniq 5, αλλά και το sedan Ioniq 6, η παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου έχει προγραμματιστεί εντός του 2022. Παρά τις εμφατικές διαστάσεις του, το Ioniq 7 φαίνεται πως θα έχει μια αρκετά αεροδυναμική σιλουέτα, ενσωματώνοντας τη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Παρά τη γενική φωτογραφία, φαίνεται πως το Ioniq 7 θα έχει μια οριζόντια LED μπάρα, με τα φώτα ημέρας να είναι κάθετα τοποθετημένα. Εντύπωση κάνουν επίσης οι φουτουριστικές ζάντες που προφανώς στο μοντέλο παραγωγής θα είναι εντελώς διαφορετικές.

Όπως όλα τα αυτοκίνητα της σειράς Ioniq, έτσι και το Ioniq 7 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, επιτρέποντας τη διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ το μακρύ μεταξόνιο θα δώσει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί οι μεγάλες μπαταρίες SK Innovation. Η χωρητικότητα θα αγγίζει τα 100 kWh, με τεχνολογία 800 volt, προσφέροντας αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 483 χιλιόμετρα. Μάλιστα η Hyundai αποκάλυψε επίσης ότι η τετρακίνητη έκδοση του Ioniq 7 θα χρησιμοποιεί δυο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 308 ίππων! Ως ναυαρχίδα της γκάμας, σαφώς και το Ioniq 7 θα φέρει πάνω του την πλήρη σουίτα ασφαλείας της Hyundai, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driving Pilot που προσφέρει αυτονομία επιπέδου 3. Εν αναμονή λοιπόν περισσότερων επίσημων πληροφορίων για το πλήρως ηλεκτρικό 7θέσιο SUV της Hyundai τους επόμενους μήνες με την αποκάλυψη του πρωτότυπου αυτοκινήτου, με την επίσημη παρουσίαση να αναμένεται να γίνει εντός του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store