Η κινεζική limo που τρέμουν οι Γερμανοί!

Είναι γεγονός πως τα κινέζικα προϊόντα έχουν τη φήμη του φθηνού και του εύκολα αναλώσιμου. Εκτός κι αν μιλάμε για την κινέζικη λιμουζίνα που θα δείτε παρακάτω, η οποία πραγματικά τείνει να μετατραπεί στο αντίπαλο δέος του γερμανικού κατεστημένου στα πολυτελή και μεγάλα μοντέλα.

Το όνομα αυτού είναι Hongqi H9 και ενσωματώνει πολλά στοιχεία από διάφορες πολυτελείς μάρκες, όπως Mercedes E-Class, BMW Σειρά 7, ακόμα και Rolls Royce. Η κατασκευάστρια εταιρεία, η FAW Hongqi μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, σε ότι αφορά την κατασκευή επιβατικών πολυτελών αυτοκινήτων. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι το πολυτελές σεντάν Η9, που εύκολα τα βάζει με κραταιούς αντιπάλους της κατηγορίας, όπως Mercedes E-Class, Audi A6 και BMW Σειρά 5. Κι αυτό γιατί διαθέτει πλουσιοπάροχους χώρους, αλλά κι άφθονη πολυτέλεια στο μήκος 5,2 μέτρων αμάξωμα. Για να καταλάβετε για το τι χώρους μιλάμε, το μεταξόνιο ξεπερνάει τα 3 μέτρα!

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το Η9 φέρει πολλές λεπτομέρειες που θυμίζουν Rolls Royce στο εμπρόσθιο τμήμα και Cadillac XTS πίσω, ενώ εντύπωση προκαλεί η διχρωμία τύπου Maybach. Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα χρωμίου, η οποία διατρέχεται από μια λωρίδα LED που εκτείνεται από άκρη σε άκρη, ενώ οι προβολείς είναι LED Matrix. Το λογότυπο της Hongqi (στα κινέζικα σημαίνει «κόκκινη σημαία») έχει σχεδιαστεί εδώ ως μια λεπτή κόκκινη γραμμή που ξεκινά από τη μέση του καπό και πέφτει στη μάσκα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι αναδυόμενες λαβές πορτών και οι τεράστιες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, οι οποίες ταιριάζουν με την πληθωρικότητα του πολυτελούς sedan.

Εκεί όμως που θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, είναι όταν αντικρίσετε την καμπίνα της κινέζικης λιμουζίνας. Ξεχωρίζουν οι μεγάλες ποσότητες, σε δέρμα, ξύλο και χρώμιο, ενώ δεσπόζουσα θέση έχουν οι δυο οθόνες, μία για τον πίνακα των οργάνων και μία για το infotainment. Κερασάκι στη τούρτα, τα καθίσματα που κάνουν μασάζ, αλλά και οι δυο ενσωματωμένες οθόνες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, που εξασφαλίζουν την ψυχαγωγία των επιβατών. Το Η9 κινείται από έναν turbo κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 2 λίτρων, με ισχύ 252 ίππων και 380 Nm ροπής, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο γρήγορο υπάρχει κι ένα 6κύλινδρο και 3λίτρο μοτέρ με 272 ίππους και 400 Nm ροπής. Την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς εξασφαλίζει ένα αυτόματο κιβώτιο, με τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την αερανάρτηση, το νέο H9 της Hongqi προσφέρεται και με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store