Με mild hybrid κινητήρα η diesel Mercedes GLE 300d!

Πλέον η Mercedes προσφέρει την εντυπωσιακή GLE και με κινητήρα πετρελαίου που ενσωματώνει ήπια υβριδική τεχνολογία και παράλληλα με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης.

Μπορεί η γερμανική μάρκα να εργάζεται πυρετωδώς για την ανανέωση των Mercedes GLE και GLE Coupe, ωστόσο δεν ξεχνάει να φροντίζει τα μοντέλα που βρίσκονται ήδη στην αγορά. Έτσι αναβαθμίζει το υπάρχον μοντέλο, βάζοντας στην κινητήρια γκάμα έναν ήπια υβριδικό κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 272 ίππων με 550 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 48V με δύναμη 20 ίππων και 200 Nm ροπής. Αυτό το δίδυμο ενισχύει τις επιδόσεις της GLE, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,8 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 230 χλμ./ώρα. Κι όλα αυτά με κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται στα 5,8 – 6,3 λτ./100 χλμ. για την GLΕ και στα 6,1 – 6,2 λτ./100 χλμ. για την GLE Coupe.

Πέρα από τη προσθήκη του ανανεωμένου μηχανικού συνόλου, η Mercedes έχει προβεί σε βελτιώσεις και στο σύστημα τετρακίνησης, ενσωματώνοντας έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη, με την ροπή να μπορεί μεταφερθεί έως και κατά 100% στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία της νέας diesel Mercedes GLE αναμένεται να ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές αγορές τον Νοέμβριο, με τις τιμές των δύο μοντέλων στη Γερμανία να ξεκινούν από τα 75.000 ευρώ για την GLE 300 d 4MATIC και τα 79.180 ευρώ για την GLE 300 d 4MATIC Coupe.

Get it on Google Play Download on the App Store