Μέσω Renault στην Ευρώπη η Mitsubishi!

Τον Ιούλιο του 2020 η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την εξέλιξη νέων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή η απόφαση ήταν μέρος του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού και διαχωρισμού των αγορών που είχε παρουσία η συμμαχία NissanRenaultMitsubishi.

Όμως φαίνεται πως αλλάζει λίγο η εμπορική στρατηγική της συμμαχίας, μιας κι η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει την after sales αλλά και την εμπορική της παρουσία στην Ευρώπη. Αυτό θα το επιτύχει μέσω της Renault, η οποία θα κατασκευάσει δυο μοντέλα της Mitsubishi για επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό αναμένεται να γίνει το 2023, με δυο αδελφά μοντέλα, που θα διαθέτουν κοινή πλατφόρμα μεν, αλλά με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Με ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, τα δυο νέα μοντέλα θα ανήκουν στην πλέον δημοφιλή κατηγορία των SUV, με το μέγεθος τους ανάλογο με του φουτουριστικού Eclipse Cross. Το λανσάρισμά τους έχει προγραμματιστεί για το 2023, χρονιά που κατά πάσα πιθανότητα θα αποσυρθεί το προαναφερθέν μοντέλο και ίσως και το ASX. Μια προσπάθεια προφανώς για να διατηρήσει η ιαπωνική εταιρεία ένα μερίδιο αγοράς στη Γηραιά Ήπειρο.

Get it on Google Play Download on the App Store