Νέα Crash tests από το Euro NCAP! (+video)

Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριών νέων μοντέλων στις δοκιμές πρόσκρουσης, όπου είχαμε δυο 5άστερα και ένα 4άστερο!Τα Genesis G80 και GV80 απέσπασαν πέντε αστέρια στα crash tests του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού φορέα, ενώ το εντυπωσιακό Citroen C4 CCross κέρδισε 4 αστέρια.

Η Genesis ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην ευρωπαϊκή αγορά κι ως εκ τούτου έπρεπε τα προς διάθεση πολυτελή μοντέλα της να δοκιμαστούν στην αντοχή τους, όπου και εντυπωσίασαν με τις βαθμολογίες που απέσπασαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Με αερόσακους κεφαλής, θώρακα, αλλά και με κεντρικό αερόσακο, το GV80 κέρδισε κατά κράτος στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης, αφήνοντας ελάχιστα πίσω το G80. Πιο συγκεκριμένα το GV80 σκόραρε 91% στην προστασία ενηλίκων87% στην προστασία παιδιών, 66% σε αυτή των πεζών και 88% στα συστήματα ασφαλείας. Από την άλλη η βαθμολογία του G80 κινήθηκε σε εξίσου κορυφαία επίπεδα με 91% προστασία στους ενήλικες, 87% στα παιδιά, 77% στους πεζούς και 91% στα επικουρικά συστήματα ασφαλείας.

Το Citroen C4 CCross απέσπασε τέσσερα αστέρια, με το υπό δοκιμή αυτοκίνητο να έχει πάνω του τον βασικό εξοπλισμό που διατίθεται στις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και στην ηλεκτρική του έκδοση. Αναλυτικότερα το C4 C-Cross σημείωσε 76% στην προστασία ενηλίκων83% στην προστασία παιδιών57% στων πεζών και 63% στα συστήματα ασφαλείας.

Get it on Google Play Download on the App Store