Και οι Σαουδάραβες θέλουν το ηλεκτρικό τους!

Όσο οξύμωρος κι αν είναι ο τίτλος, στη χώρα που το πετρέλαιο κοστίζει λιγότερο από το νερό να μιλάμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εν τούτοις είναι πέρα για πέρα αληθινός!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να δημιουργήσει το ­δικό της κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για το λόγο αυτό το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προσέλαβε εξειδικευμένους οικονομικούς συμβούλους αφού πρώτα απευθύνθηκε στην συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group. Αυτό έγινε ώστε να μπορέσουν να διερευνηθούν οι επιλογές για τη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένας εκπρόσωπος του Κρατικού Ταμείου του βασιλείου επιβεβαίωσε την προσπάθεια του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος, αλλά δεν έδωσε, προς το παρόν τουλάχιστον, περισσότερες λεπτομέρειες.

Να θυμίσουμε πως το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της χώρας είχε αποκτήσει ένα μικρό μερίδιο στην Tesla το 2018, αλλά πούλησε τις μετοχές του λίγο πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή άνοδος της Tesla. Επίσης είχε επενδύσει και περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Lucid Motors και είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες για τη δημιουργία εργοστασίου της εταιρείας στη Τζέντα. Είναι ξεκάθαρο πως η πλούσια από το πετρέλαιο χώρα, θέλει να προβεί σε νέες επενδύσεις κάτι που επιβεβαίωσε κι ο επικεφαλής του ταμείου επενδύσεων Yasir AlRumayyan στο Bloomberg: «Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης των επιλογών μας και σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουμε ένα project στα σκαριά που ευελπιστούμε να υλοποιηθεί ακόμα και αυτό το χρόνο»!

Get it on Google Play Download on the App Store