Οργασμός μοντέλων από την Nissan έως το 2030!

Η Nissan επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και έως το 2030 θα μας προσφέρει 23 νέα μοντέλα, εκ των οποίων τα 15 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ θα αποκαλύψει και τέσσερα ακόμα πρωτότυπα.

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε χθες το παραπάνω μακροπρόθεσμο πλάνο της το οποίο ονομάζει Ambition 2030, το οποίο περιλαμβάνει και την ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως και το 2050. Τα επόμενα πέντε χρόνια η Nissan αναμένεται να επενδύσει 2 τρις. γιεν (15.648.000.000 ευρώ) στην ηλεκτροκίνηση και στις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πλάνα 15 νέα ηλεκτρικά κι e-POWER μοντέλα θα παρουσιαστούν έως το 2026, μια χρονιά που η Nissan αναφέρει πως το 75% των πωλήσεών της στην Ευρώπη θα αφορά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, «Με το Nissan Ambition 2030, θα οδηγήσουμε τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, προωθώντας τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και θα επιδιώξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες». Για να πετύχει το στόχο της η Nissan θα συνεχίσει να βελτιώνει τις τρέχουσες τεχνολογίες μπαταριών ιόντων λιθίου, εισάγοντας νέες τεχνολογίες που δεν θα συμπεριλαμβάνουν κοβάλτιο, κίνηση που αναμένεται να μειώσει το κόστος της μπαταρίας κατά 65% έως το 2028. Ένα ακόμα project που θα εκπονήσει η Nissan είναι η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μπαταρίες στερεάς κατάστασης έως το 2028. Μια ακόμα κίνηση θα είναι η αύξηση της παγκόσμιας χωρητικότητας παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το 2026 και 130 GWh έως το 2030.

Αποκάλυψη για τέσσερα εντυπωσιακά πρωτότυπα
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Ambition 2030 η Nissan αποκάλυψε τέσσερα ηλεκτρικά πρωτότυπα. Αυτά είναι τα Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out και Nissan Hang-Out. Το πρώτο ξεχωρίζει με το κομψό αμάξωμα του και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV της Nissan και ξεχωρίζει με τη διχρωμία του. Το Nissan Max-Out είναι πολύ διαφορετικό και είναι ένα πρωτότυπο cabrio με δύο καθίσματα που έχει σχεδιαστεί για να «προσφέρει μια νέα οδηγική εμπειρία με την εξαιρετική του σταθερότητα και άνεση».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Nissan Surf-Out Concept. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που αναμένεται να διαθέτει σημαντικές εκτός δρόμου δυνατότητες. Τέλος το Hang-Out Concept αναμένεται να είναι ένας κινητός χώρος διαβίωσης με επίπεδο δάπεδο και καθίσματα σαν θέατρο. Προς το παρόν η Nissan δεν ανακοίνωσε εάν κάποιο από αυτά τα πρωτότυπα οχήματα θα κυκλοφορήσουν κι ως μοντέλα παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store