Σκληρή κόντρα Subaru Impreza STI με 3ρότορο Mazda RΧ-7

Ανέκαθεν τόσο τα Subaru Impreza, όσο και τα Mazda RX-7 πάντοτε ήταν τα αγαπημένα των βελτιωτών, μιας και κατάφερναν να βγάλουν απίστευτες ιπποδυνάμεις.

Βέβαια οι Wankel κινητήρες πάντοτε έκρυβαν ένα μυστήριο κι ενίοτε είχαν προκαλέσει πονοκεφάλους στους μηχανικούς, παρά το γεγονός ότι έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Όπως για παράδειγμα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη, είναι πιο ελαφριοί ως κινητήρες, αλλά το κυριότερο όταν η βελόνα του στροφομέτρου πάει βαθιά στα κόκκινα βγάζουν έναν υπέροχο ήχο. Σίγουρα έχουν και μειονεκτήματα, αλλά τον Rob Dahm, τον ιδιοκτήτη του 3ρότορου Mazda των 1.033 ίππων και των 1.085 Nm ροπής ουδέποτε τον ένοιαξαν.

Και είπε να κοντραριστεί με το Subaru WRX STI του Travis Pastrana, του οδηγού που αντικατέστησε τον θρυλικό Ken Block στα γνωστά μας Gymkhana videos! Το ειδικά κατασκευασμένο «Scooby» κινείται από έναν boxer κινητήρα 2,3 λίτρων, που προέρχεται από το αγωνιστικό μοντέλο του πρωταθλήματος RallyCross, όπως και ο στροφαλοφόρος άξονας. Σε συνδυασμό με την τοποθέτηση μεγαλύτερης τουρμπίνας, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει αισίως τους 874 ίππους! Συνδυαστικά με το σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, οι επιταχύνσεις από στάση είναι αστραπιαίες.

 Απολαύστε ήχο και σκασίματα τουρμπίνας στο βίντεο παρακάτω!

Get it on Google Play Download on the App Store