Συγκλονίζει η Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25!

Η αποκλειστικά για χρήση πίστας Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 κατασκευάστηκε για τον εορτασμό των 25 ετών της Manthey Racing!

Για όσους δεν γνωρίζουν η Porsche κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Manthey Racing  από το 2013 και με τη δημιουργία της Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25, η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα γενέθλια της αγωνιστικής ομάδας, η οποία τρέχει με τις GT3 και GTE. Η 911 GT2 RS Clubsport 25 βασίζεται στην προηγούμενη γενιά της 911 που παρουσιάστηκε το 2018. Η ειδική έκδοση της 911 ουδεμία σχέση έχει με το μοντέλο παραγωγής, μιας και φέρει μερικές αποκλειστικές προσθήκες. Αρχικά το χρώμα της 911 GT2 RS Clubsport 25 είναι ένα γρι ματ με φωσφορίζουσες λεπτομέρειες όπως και το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Manthey Racing. Από εκεί κι έπειτα το bodykit που έχει τοποθετηθεί είναι μελετημένο για απαιτητική χρήση στην πίστα. Εμπρός συναντάμε έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγάλα ανοίγματα, ενώ και το καπό είναι διαφορετικό που κι εκεί ξεχωρίζουν οι εισαγωγές αέρα. Το πάτωμα είναι εντελώς επίπεδο για καλύτερη αεροδυναμική, ενώ στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί ένας διαφορετικός προφυλακτήρας με έναν νέο διαχύτη, από το κέντρο του οποίου ξεπροβάλει το διπλό τελικό της εξάτμισης! Κερασάκι στην τούρτα η τεράστια αεροτομή που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αρνητική άντωση, όπως επιβάλλεται να έχει ένα αγωνιστικό αξιώσεων.

H καρδιά του κτήνους είναι ο 3.8 λίτρων twin turbo κινητήρας που παράγει 700 ίππους. Η δύναμη αυτή καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω του 7τάχυτου PDK κιβωτίου. Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στο σύστημα της ανάρτησης, η οποία βασίζεται σε αυτή της GT2 RS, ενώ διαφορετικό λογισμικό υπάρχει για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης. Στο εσωτερικό εντύπωση προκαλεί το ανθρακονημάτινο τιμόνι, καθώς επίσης και το roll cage που είναι προδιαγραφών FIA. Η μοναδική αυτή Porsche θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 κομμάτια με το καθένα να στοιχίζει από 525.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store