Tesla Model 3 κόλλησε 15 ώρες στο φορτιστή! (+video)

Οι μηχανικές βλάβες αγχώνουν τους οδηγούς, είτε συμβούν σε καινούργιο, είτε σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Όμως το άσχημο είναι να έχεις στην κατοχή σου ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και να σε αφήνει στα καλά καθούμενα σύξυλο στη μέση του δρόμου. Ή μήπως είναι χειρότερο να μείνεις κολλημένος με το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο στον ταχυφορτιστή; Όπως αυτός ο οδηγός του Tesla Model 3, που το έβαλε στον supercharger της Tesla για φόρτιση κι εκείνο κόλλησε για 15 ολόκληρες ώρες! Η μπαταρία του Tesla είχε φτάσει στο 15% όταν ο οδηγός του το έβαλε στο φορτιστή για να πάρει τα πάνω του και να συνεχίσει τη πορεία του. Όμως με το που το συνέδεσε, ένα μήνυμα σφάλματος έκανε την εμφάνισή του στην οθόνη του Model 3. Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε ο Γολγοθάς του οδηγού, που δεν βρήκε παρηγοριά ούτε στην τηλεφωνική υποστήριξη της Tesla, η οποία κοντολογίς του είπε ότι η βοήθεια για την δική του περίπτωση δεν θα είναι διαθέσιμη για αρκετές ώρες.

Στη συνέχεια, πόσταρε την περιπέτειά του στους χρήστες του Reddit, σε μια ομάδα κατόχων Tesla, οι οποίοι του πρότειναν να χρησιμοποιήσει το χειροκίνητο μηχανισμό απελευθέρωσης του φορτιστή. Όμως τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού ο μηχανισμός έσπασε! Εν συνεχεία και εμφανώς απογοητευμένος ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη συμβουλή, να κάνει ένα πλήρες reset του αυτοκινήτου. Όμως ούτε αυτή η κίνηση έδωσε τη λύση. Εμφανώς απογοητευμένος ο κάτοχος του λευκού Model 3, άφησε το αυτοκίνητο του «κλειδωμένο» στον ταχυφορτιστή και πήγε το επόμενο πρωί να δει τι έχει συμβεί. Ως δια μαγείας το αυτοκίνητο είχε φορτίσει πλήρως και η απελευθέρωση της πρίζας έγινε χωρίς κόπο.

Αυτό που ανέφερε ο οδηγός του Tesla είναι πως δεν είχε την παραμικρή απόκριση από την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία εμφανίστηκε την επόμενη μέρα το πρωί. Αλλά τότε το πρόβλημα είχε λυθεί από μόνο του. Σύμφωνα με τον ταλαίπωρο ιδιοκτήτη του Model 3, ανέφερε πως δημοσιοποίησε την όλη κατάσταση, με σκοπό να «ταρακουνήσει» ελαφρώς την εταιρεία του πολυμήχανου Elon Musk.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά θα πρέπει οι κατασκευάστριες εταιρείες να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη, μιας και μιλάμε για πολύπλοκες κατασκευές. Δεν είναι δυνατόν ένα καινούργιο αυτοκίνητο με μόλις 4.000 χλμ. να παθαίνει τέτοια βλάβη και η συμβουλή της Tesla να είναι να το αφήσω σε ένα έρημο parking και να βρούμε τη λύση την επόμενη μέρα το πρωί»!

1:30AM UPDATE – Still Trapped at a Supercharger from teslamotors

Get it on Google Play Download on the App Store