0-200 χλμ./ώρα με νορμάλ Ford Focus RS Mk1

Σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει από το λανάρισμα του πρώτης γενιάς Ford Focus RS, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 2 Οκτωβρίου 2002 έως 11 Νοεμβρίου 2003 σε 4.501 αντίτυπα. Σήμερα κυκλοφορούν πολύ λίγα στους δρόμους και ίσως ελάχιστα από αυτά έχουν παραμείνει στην εργοστασιακή τους μορφή.

Δείτε ακόμα: Ford με 0% επιτόκιο και 8ετή εγγύηση

Ακόμα όμως και σήμερα συναρπάζει με την πολεμική του εμφάνιση μέσα – έξω, με το εκπληκτικό του στήσιμο στο δρόμο και με τη δύναμή του. Ο 2.0 λτ. turbo κινητήρας είχε ισχύ 215 ίππων και 310 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Το αεροπορικό spoiler του Ford Escort Cosworth

Ακόμα θυμόμαστε το απίστευτο τιμόνι του, σε συνδυασμό με την σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης και το εξαιρετικό σε λειτουργία μηχανικό LSD της Quaife, που εξασφάλιζαν ασύλληπτα επίπεδα πρόσφυσης. Παράλληλα, τα 4πίστονα φρένα της Brembo δημιουργούσαν ζαλάδα στην απότομη επιβράδυνση, ενώ το σώμα στηριζόταν σωστά στο μπάκετ της Sparco. Ακόμα και το turbo lag μαζί με το μελωδικό ήχο της βαλβίδας ανακούφισης του turbo είχαν τη γοητεία τους.

Δείτε ακόμα: Η απίστευτη πατέντα του Ford Focus WRC (+video)

Το Focus RS που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να επιταχύνει από στάση έως τα 200 χλμ./ώρα δεν έχει πειραχτεί στον κινητήρα και σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο διαθέτει εξάτμιση της Milltek και νέο φίλτρο αέρα.

Get it on Google Play Download on the App Store