0-284 χλμ./ώρα με Ford Focus RS 440 ίππων (+video)

Το Focus RS 3ης γενιάς είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά «όπλα» που μπορεί να αγοράσει κανείς ανεξαρτήτως κατηγορίας, ενώ είναι εκ των πρωτοπόρων στην εξέλιξη των hot hatches: τα mega hatches.

Οι 350 ίπποι του 2.3 EcoBoost, το 6ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης που έκανε μόδα το Drift Mode και τα 4,7 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, μαζί με τα 270 χλμ./ώρα της τελικής, καθιστούν την τρίτη και -ελπίζουμε προσωρινά- τελευταία γενιά του Focus RS, ως ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Κι ας έχουν περάσει κιόλας 6 χρόνια από την παρουσίασή του. Σε όλα τα ανωτέρω, προσθέστε ένα σύστημα εξαγωγής της Milltec κι έναν αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Το ανθρακί Focus RS που θα δούμε, δεν κρύβει την αυξημένη του ισχύ. Το ολοκληρωμένο body kit, τα νέα φωτιστικά σώματα (LED τα πίσω), οι μαύρες 19άρες της OZ και ο ήχος από τις διπλές απολήξεις φανερώνουν πως ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος των 2.3 λίτρων έχει πάρει τα πάνω του. Πλέον παράγει 440 ίππους και πάνω από 500 Nm ροπής, στέλνοντας τη βελόνα του κοντέρ μέχρι τα 284 χλμ./ώρα. Ενδεχομένως να πηγαίνει και παραπάνω, καθώς ο οδηγός άφησε τη στιγμή που «χτύπησε» τη συγκεκριμένη ένδειξη. Στο μεσοδιάστημα, έκανε και 10,99 δλ. για το 100-200 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store