300άρες στην autobahn με Ferrari FF V12 (+video)

Πριν λίγες ημέρες η Ferrari παρουσίασε τον ισχυρότερο κινητήρα της Ιστορίας της. Και κόντρα στο ρεύμα της εποχής, είναι ατμοσφαιρικός και μάλιστα V12.

Οι δωδεκακύλινδροι αποτελούν τη διαχρονική «σημαία» του Μαρανέλο, χαρίζοντάς μας μερικές από τις πιο ονειρικές κατασκευές που έχουν κυκλοφορήσει. Η FF δύσκολα θα χαρακτηριστεί από κάποιον ως τέτοια, ούσα -τρόπον τινά- μια από τις «οικογενειακές» Ferrari. Με χάτσμπακ αμάξωμα («shooting brake», για να πάμε με το γράμμα του κανονισμού), χώρους για τέσσερις και πορτμπαγκάζ 450 λίτρων, η FF έχει χαρακτηριστεί μέχρι και ιεροσύλη, λόγω ενός άλλου χαρακτηριστικού: την ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης.

Παρόλα αυτά, μιλάμε για Ferrari. Με πλούσιους χώρους, τετρακίνητη και γενικά «στρογγυλεμένο» χαρακτήρα, αλλά με το όρθιο άλογο στο καπό. Κάτω από αυτό, αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V12 6.3 λίτρων, με απόδοση 660 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 683 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφέρεται στις τέσσερις γωνίες, έχοντας ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη στο κουμάντο. Μπορεί το βάρος να φτάνει σχεδόν τα 1.800 κιλά, ωστόσο η FF τιμά την κληρονομιά της στις επιδόσεις. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, χάρις και στην τετρακίνηση, έρχονται σε 3,7 δλ., τη στιγμή που η τελική φτάνει τα 335 χλμ./ώρα. Μέχρι εκεί δεν φτάνει ο οδηγός του video, αλλά η βόλτα στην autobahn μας πάει μέχρι τα 300+ χλμ./ώρα, πάντα υπό την υπόκρουση του V12.

Get it on Google Play Download on the App Store