Αγέραστο Mitsubishi Lancer Evo VI δείχνει τα δόντια του

Στο άκουσμα του ονόματος Mitsubishi Lancer, η επόμενη λέξη που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι «Evo». Το θρυλικό αυτό μοντέλο γέμιζε τα όνειρά μας, ενώ πίσω από το τιμόνι του γέμιζε με άφθονες δόσεις αδρεναλίνης το αίμα μας. Το πλέον ποθητό, διαχρονικό, συλλεκτικό και συναισθηματικά ανυπέρβλητο Evo VI Tommi Makinen Edition παρουσιάστηκε τον Δεκέμβρη του 1999 και λανσαρίστηκε στις αρχές του 2000.

Σήμερα, ακόμα και τόσα χρόνια μετά συνεχίζει να εξάπτει με την παρουσία του, τις επιδόσεις και τα ανόθευτα σπορ οδηγικά του χαρακτηριστικά. Εξωτερικά έμοιαζε σαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση δρόμου, ενώ κάτω από το σεντάν αμάξωμά του υπήρχε πολύ μεράκι και τεχνογνωσία, χωρίς πολλά ηλεκτρονικά και ψεύτικους ήχους. Ο 2λιτρος 4G63 απέδιδε 280 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 373 Nm στις 3.000 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ. και τελική 240 χλμ./ώρα.

Δίπλα σε ένα τέτοιο εμβληματικό αυτοκίνητο στήνεται το νέο και πιο δυνατό και γρήγορο Toyota Yaris όλων των εποχών, το GR Yaris. Ιδιαίτερα δυναμικό το Yaris, όμως όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα έχει την αίγλη και το εκτόπισμα του Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen. Να υπενθυμίσουμε ότι το 4κίνητο GR Yaris εφοδιάζεται με 1.600άρη κινητήρα ισχύος 261 ίππων και 360 Nm ροπής και επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. Επίσης, ο Tommi Makinen έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του GR Yaris, καθώς είναι επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing.

Ο… παλιός με τα μόλις 9.904 μίλια στο οδόμετρο (16.000 χλμ.) παραμένει ετοιμοπόλεμος και δείχνει τα δόντια του στο νέο πολεμιστή. Στο 400άρι και τα δύο αυτοκίνητα τερματίζουν με 12,5 δλ., όμως στην επιτάχυνση εν κινήσει, το Evo αφήνει πίσω το GR Yaris.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του carwow:

 

Get it on Google Play Download on the App Store