Alfa Romeo Giulia GTA κοφτιάζει και συναρπάζει!

Η Alfa Romeo αναβίωσε τις θρυλικές GTA και GTAm πέρσι, με τη μορφή της Giulia και δημιούργησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά -αλλά και ποθητά- αυτοκίνητα των τελευταίων ετών.

Οι δυο Ιταλίδες επισκέφθηκαν το φεστιβάλ του Goodwood (Goodwood Festival of Speed) και συνεπήραν το έκθαμβο κοινό με την εμφάνιση, αλλά και τις επιδόσεις τους. Τα περισσότερα βλέμματα αναμενόμενα πήγαν στην πιο σκληροπυρηνική GTAm και την τεράστια, ρυθμιζόμενη, αεροτομή της, αλλά και το spoiler της GTA μόνο διακριτικό δεν είναι. Συν ότι προσφέρει και χώρο για τους πίσω επιβάτες, καθότι η GTAm «στέλνει» το πίσω κάθισμα για χάρη roll cage και αγωνιστικών ζωνών ασφαλείας.

Η κορυφαία Giulia φιλοξενεί κάτω από το καπό τον 2.9 V6 twinturbo κινητήρα, που στην ουσία αποτελεί μια υποκυβισμένη και υποκυλινδρισμένη εκδοχή του 3.9 V8 της Ferrari. Η ισχύς του αγγίζει τους 540 ίππους και συνδυαστικά με το μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά, τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 3,6 δλ. Αναμφίβολα εντυπωσιακό νούμερο, αλλά αναμενόμενο χάρη στην αναλογία των 2,82 κιλών ανά ίππο. Οι Ιταλοί μηχανικοί πέρα από τη δύναμη εξασφάλισαν και θεσπέσιο κράτημα. Αρχικά τα μετατρόχια είναι φαρδύτερα κατά 25 χλστ. εμπρός και κατά 50 χλστ. πίσω, ενώ κι η ανάρτηση (διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) ρυθμίστηκε για να διαχειρίζεται καλύτερα την ισχύ. Τέλος το σύστημα διεύθυνσης είναι κι αυτό πιο κοφτερό, εξασφαλίζοντας την πληροφόρηση στις στροφές και την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες χωρίς να περιορίζει τα επίπεδα άνεσης. Μια μικρή γεύση μας δίνει η διαδρομή του Goodwood, πάντα με την Ιταλίδα στους κόφτες!

Get it on Google Play Download on the App Store