AMG GT Black Series «σουβλίζει» τους πάντες στο Nurburgring (+video)

H Mercedes-AMG GT, και ιδίως η πιο σκληροπυρηνική Black Series, εξελίχθηκε στο και για το Nurburgring. Το γερμανικό supercar έγραψε χιλιάδες χιλιομέτρων στην «Πράσινη Κόλαση» ενόσω εξελισσόταν, για να μπει σε μορφή παραγωγής και να γράψει το απόλυτο ρεκόρ στο Nordschleiffe (για εργοστασιακό αυτοκίνητο παραγωγής). Με λίγα λόγια, η ταχύτερη Mercedes-AMG αισθάνεται σαν στο σπίτι της μέσα στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου.

H κατάμαυρη που βλέπουμε, προέρχεται από το βελτιωτή Opus. Οι Γερμανοί προσφέρουν ένα από τα ισχυρότερα πακέτα (αν όχι, το απολύτως ισχυρότερο) αναβάθμισης στον κόσμο, που ανεβάζει τον 4.0 V8 twinturbo στα 1.111 άλογα από τα 730 του εργοστασίου. Η συγκεκριμένη είναι πιο εγκρατής και «αρκείται» σε 880 ίππους, αν και η Opus δεν δίνει λεπτομέρειες για τις μετατροπές. Το μόνο που αναφέρεται στο video είναι η παρουσία νέας εξάτμισης, αλλά δεδομένα συνοδεύεται από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου – κάτι που πιστοποιεί και η μετατόπιση του κόφτη 400 σ.α.λ. υψηλότερα. Εξάλλου, ο M178 φημίζεται για την ευκολία που παίρνει άλογα, ακόμα και με ένα πρώτο στάδιο.

Το υπόλοιπο αυτοκίνητο παραμένει εντελώς εργοστασιακό. Ούτως ή άλλως, η Black Series είναι στημένη για τέτοια χρήση. Τα Michelin Pilot Sport Cup 2 R είναι «ταμάμ» για πίστα, αλλά έχουν τα όριά τους. Η σκληρότερη γόμα, που φοράει η συγκεκριμένη, αντέχει 20-25 γύρους σε κανονική πίστα, οπότε στο Nordschleiffe βγάζει περίπου 10-12. Δεν χρειάζονται και παραπάνω, είναι η αλήθεια, καθώς αν ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι ξέρει τι κάνει, αρχίζει να «γαζώνει» κατευθείαν. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι σεταρισμένη για τις ανάγκες του Nurburgring και από τον πρώτο γύρο, φαίνεται πως η Black Series των 880 ίππων δεν έχει αντίπαλο. Οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά της, σπεύδει να παραμερίσει. Τα προσπεράσματα διαδέχονται το ένα το άλλο, με πολλά να είναι σε στυλ «σουβλάκι» (όλοι μονομιάς, δηλαδή).

Get it on Google Play Download on the App Store