Ανατριχίλα με τη νέα Lancia 037 (+video)

Η 037 είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές Lancia και εκ των αξέχαστων αυτοκινήτων του Group B. Το μοναδικό της σχήμα και το γεγονός πως αποτέλεσε ένα από τα τελευταία πισωκίνητα που αγωνίστηκαν στο WRC, την καθιστούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στην αυτοκίνηση.

Μια μέχρι τώρα άγνωστη εταιρία από την Ιταλία αποφάσισε ότι πρέπει να τη μάθει ο κόσμος, παρουσιάζοντας πριν μερικούς μήνες τη νέα μορφή της αξεπέραστης Ιταλίδας. Η Kimera Automobili ανέλαβε την «ανάσταση» της 037 Stradale, με τη μορφή της EVO37. Ένα εξαίσιο δείγμα restomodding, με βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε κάθε τομέα ούσα πιστή παράλληλα εμφανισιακά, αλλά και μηχανικά, στο κεντρομήχανο κουπέ της Lancia από τα 80’s.

Τα διπλά φανάρια εμπρός, τα μονά πίσω, το σχήμα-σήμα κατατεθέν και η χαρακτηριστική αεροτομή που δημιουργεί στο πίσω μέρος, ακόμα και οι αεραγωγοί στο καπό, μας μεταφέρουν αυτόματα στη δεκαετία του 80. Οι ζάντες είναι μεν μεγαλύτερες, όμως το σχέδιο αντλεί ατελείωτη έμπνευση από αυτές της HF Integrale.  Το αμάξωμα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μήκος και πλέον, κατασκευάζεται από ανθρακονήματα αντί fiberglass.

Κάτω από αυτό, ο τετρακύλινδρος τούρμπο των 2.1 λίτρων συνεχίζει να δίνει ζωή στο μαγευτικό τετράτροχο, αλλά παρουσιάζεται εκ βάθρων αναβαθμισμένος. Λεπτομέρειες σχετικά με τις μετατροπές δεν δίδονται, ούτε πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Μόνο η ιπποδύναμη ανακοινώνεται, στα 505 άλογα! Παραπάνω από όσο απέδιδε η αγωνιστική 037 και 300 ολόκληρα παραπάνω από την 037 Stradale! Η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου. Η ανάρτηση είναι υπόθεση της Öhlins, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα της Brembo.

Ήδη οι πρώτες EVO037 έχουν παραδοθεί στους ευτυχείς κατόχους τους, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 580.000 ευρώ για να αποκτήσουν την κάθε μία. Η συγκεκριμένη ταξίδεψε μέχρι την Αγγλία, όπου και μοιράζει ανατριχίλες με τα περάσματά της!

Get it on Google Play Download on the App Store