Αντέχει το GR Yaris κόντρα στη M4 Competition; (+video)

Το GR Yaris έχει πετύχει μερικές απίθανες νίκες, κόντρα σε αντιπάλους όπου φαινομενικά δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα. Για παράδειγμα, έχει επικρατήσει απέναντι στη BMW M2 Competition για το 0-400 μέτρα. Σήμερα, όμως, «ανοίγεται» πάρα πολύ. Δεν περιγράφεται αλλιώς η πρόκληση/πρόσκληση που απευθύνει, στη M4 Competition.

Οι αριθμοί τα λένε όλα. Από τη μια έχουμε έναν 1.600άρη τρικύλινδρο τούρμπο 261 ίππων και 360 Νm ροπής, την ώρα που απέναντι παρατάσσονται 510 άλογα και 650 Nm από 3 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα, σε εξακύλινδρη διάταξη. Η M4 διαθέτει επίσης 2 σχέσεις περισσότερες στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, τη στιγμή που ο οδηγός στο Toyota αλλάζει χειροκίνητα τις 6 σχέσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επίσης μοιάζει χαμένη υπόθεση για το GR Yaris, παρότι τα 5,2 δλ. είναι εξαιρετικός χρόνος για την κατηγορία. Σε σύγκριση με τα 3,9 δλ. της Competition ωστόσο, δείχνουν πολλά (τα 3,6 δλ. που αναφέρει το video αφορούν την τετρακίνητη xDrive). Τα μοναδικά σημεία που επιτρέπουν χαμόγελα στο ιαπωνικό hot hatch, είναι το βάρος (1.305 κιλά αντί 1.725) και η μετάδοση της κίνησης.

Το σύστημα GR-Four έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπο το κορυφαίο Yaris, «καθαρίζοντας» δικίνητους αντιπάλους στην εκκίνηση. Ακόμα και έτσι, βέβαια, τα πράγματα δίπλα σε έναν τόσο ισχυρότερο αντίπαλο, όπως η M4 Competition, είναι πολύ δύσκολα. Αν μιλούσαμε για βρεγμένο ή έστω νοτισμένο οδόστρωμα, δεν θα υπήρχε αμφιβολία. Στο στεγνό, όμως, η κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη. Παρόλα αυτά, στα πρώτα μέτρα το GR Yaris κάνει το ξεπέταγμα και αιφνιδιάζει τη Μ4. Καταφέρνει να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος;

Get it on Google Play Download on the App Store