Απίστευτη ξενάγηση στο Gigafactory της Tesla (+video)

Video από μονάδες παραγωγής υπάρχουν πολλά. Πλάνα από τα ενδότερα των κατασκευαστών, εκεί που λαμβάνουν μορφή τα αυτοκίνητα και από χιλιάδες ανεξάρτητα κομμάτια, μετατρέπονται στο τελικό προϊόν που απολαμβάνει ο καταναλωτής. Σαν την υπερπαραγωγή της Tesla και του Gigafactory της όμως, κανένα!

To νεοαναγερθέν και προ ολίγων εβδομάδων εγκαινιασμένο υπερ-εργοστάσιο στο Βερολίνο αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες συναρμολόγησης στον κόσμο. Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει την πεπατημένη και να μας δώσουν ένα video με ποικίλο μοντάζ, από τις διάφορες λειτουργίες του εργοστασίου και συνοδεία είτε περιγραφής από κάποιον προϊστάμενο, είτε μουσικής. Από τη στιγμή που μιλάμε για Αμερική, όμως, μιλάμε για… Hollywood. Κι όπως γνωρίζουμε, η Tesla δίνει μεγάλη έμφαση στο promotion και το θεαθήναι.

Συνεπώς, ήταν οι ιδανικοί άνθρωποι για να γυρίσουν ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και εντυπωσιακό video, με χρήση drone. Και δεν μιλάμε για τα κλασικά εναέρια, πανοραμικά πλάνα. Εδώ πάμε αρκετά βήματα μπροστά και μέσα στο εργοστάσιο. Κι όταν λέμε «μέσα», το εννοούμε πλήρως κυριολεκτικά! Το μη επανδρωμένο περνάει μέσα από τα μηχανήματα, αποφεύγει τις σπίθες της συγκόλλησης, στέκεται με δέος μπροστά στη συντριπτική δύναμη της πρέσας και μας δίνει μια πρωτόγνωρη εικόνα από την κατασκευή των Model 3 και Model Y.

Get it on Google Play Download on the App Store