Απόδραση με κομπρεσοράτο NSX 400 ίππων (+videos)

Το Honda NSX MK1 δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μύθος της αυτοκίνησης, εξέλιξη δια χειρός Ayrton Senna,  πρώτο ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο και από τα πρώτα (κατά κοινή ομολογία, και εδώ το πρώτο) που συνδύασαν επιδόσεις, ικανότητες, αξιοπιστία και ευχρηστία. Με λίγα και απλά λόγια, το καλύτερο supercar της εποχής του και το εγχειρίδιο κατασκευής για τα σημερινά.

Με μπροστάρη το χαμηλό βάρος (ούτε 1.230 κιλά), προσφορά του καινοτόμου αλουμινένιου σασί, ο ατμοσφαιρικός 3.0 V6 VTEC φαινόταν αρκετά πιο ισχυρός από τα 274 άλογα και τα 284 Nm που απέδιδε. Με 5,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική 270 χλμ./ώρα εν έτει 1990, το NSX κοντράριζε -για την ακρίβεια, ξεπερνούσε- τις ανταγωνιστικές Ferrari της εποχής. Κι όλα αυτά, πριν καν μπει η βελτίωση στην εξίσωση. Ο κινητήρας της Honda αποδείχτηκε λάτρης του tuning, ιδίως του κομπρέσορα. Τα ανάλογα kits έκαναν «χρυσές δουλειές» στην Αμερική, δημιουργώντας κεντρομήχανα Acura 400, 500 ή και παραπάνω ίππων!

Ορισμένα από αυτά (αυτοκίνητα και compressor kits) βρήκαν το δρόμο τους προς την Ευρώπη. NSX απαντώνται μετρημένα στη Γηραιά Ήπειρο, βελτιωμένα τείνουν στο ελάχιστο. Το κόκκινο που κάνει μασάζ στο οπτικό νεύρο συγκαταλέγεται σε αυτή τη συλλεκτική μειοψηφία. Και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να επιδείξει τα προσόντα του, απογειώνοντας τη «λίμπιντο». Στα 400 άλογα και ισάριθμα Nm πλέον, με 5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική άνω των 280 χλμ./ώρα, αλλά πάνω από όλα με τη μοναδική μελωδία, που μόνο η λειτουργία ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή μπορεί να προσφέρει.

Get it on Google Play Download on the App Store