Απόλαυση στις 8.500 σ.α.λ. με Honda NSX (+video)

331

Το NSX υπήρξε ένα εξόχως σημαντικό αυτοκίνητο όχι μόνο για τη Honda, αλλά για την ίδια την κατηγορία των supercars. Οι Ιάπωνες ήρθαν από το πουθενά, κοντραρίστηκαν με τις Ferrari και Porsche στο γήπεδό τους και τους έβαλαν τα γυαλιά.

Δείτε ακόμα: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Από εκεί που τα υπεραυτοκίνητα απαιτούσαν δεκάδες συμβιβασμούς και εμφάνιζαν πάσης λογής χούγια, ήρθε ένα αυτοκίνητο από τον κατασκευαστή των Civic και Accord να δείξει στις φημισμένες δυνάμεις το μέλλον. To New Sportscar eXperimental παρείχε πρωτόγνωρη ορατότητα και πρακτικότητα στον οδηγό, προσέφερε τόνους απόλαυσης χωρίς να του κόβει το αίμα στις στροφές, δεν έτριζε, δεν παρουσίαζε ενοχλητικούς θορύβους, δεν συμβιβαζόταν στον τομέα της άνεσης/κύλισης και, το βασικότερο: δεν έσπαγε. Με λίγα και απλά λόγια, το καλύτερο supercar της εποχής του και το εγχειρίδιο κατασκευής για τα σημερινά.

Διαβάστε επίσης: Όταν τα Honda CRX και Integra κυνηγούσαν το Nissan Skyline (+video)

Το επαναστατικό αλουμινένιο σασί κράτησε την ένδειξη της ζυγαριάς στα 1.230 κιλά, καθιστώντας το NSX πολύ ταχύτερο από τα ονομαστικά νούμερα ιπποδύναμης. Ο 3λιτρος V6 VTEC απέδιδε 274 ίππους στις 7.300 σ.α.λ. και 284 Nm στις 5.300 σ.α.λ., όμως λόγω του χαμηλού βάρους φαίνονταν τουλάχιστον 300+. Τα 5,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και η τελική των 270 χλμ./ώρα είναι απολύτως ενδεικτικά. Η απόλαυση όμως, έρχεται από τον τρόπο επίτευξης των παραπάνω αριθμών. Αγνά, γραμμικά και αθεράπευτα ατμοσφαιρικά, με τον κόφτη στις 8.300 σ.α.λ.

Δείτε ακόμα: Τέζα με Honda Civic Type R EP3 260 ίππων (+video)

Για τους πιο απαιτητικούς, έχουμε μια κομπρεσοράτη εκδοχή αγνώστου ισχύος (συνήθως στα 400 άλογα κυμαίνονται), με τον κόφτη ακόμα ψηλότερα: στις 8.500 σ.α.λ. Απολαύστε με τα ηχεία ή τα ακουστικά στο τέρμα.