Απόλαυση στις 8.500 σ.α.λ. με Honda NSX (+video)

Το NSX υπήρξε ένα εξόχως σημαντικό αυτοκίνητο όχι μόνο για τη Honda, αλλά για την ίδια την κατηγορία των supercars. Οι Ιάπωνες ήρθαν από το πουθενά, κοντραρίστηκαν με τις Ferrari και Porsche στο γήπεδό τους και τους έβαλαν τα γυαλιά.

Από εκεί που τα υπεραυτοκίνητα απαιτούσαν δεκάδες συμβιβασμούς και εμφάνιζαν πάσης λογής χούγια, ήρθε ένα αυτοκίνητο από τον κατασκευαστή των Civic και Accord να δείξει στις φημισμένες δυνάμεις το μέλλον. To New Sportscar eXperimental παρείχε πρωτόγνωρη ορατότητα και πρακτικότητα στον οδηγό, προσέφερε τόνους απόλαυσης χωρίς να του κόβει το αίμα στις στροφές, δεν έτριζε, δεν παρουσίαζε ενοχλητικούς θορύβους, δεν συμβιβαζόταν στον τομέα της άνεσης/κύλισης και, το βασικότερο: δεν έσπαγε. Με λίγα και απλά λόγια, το καλύτερο supercar της εποχής του και το εγχειρίδιο κατασκευής για τα σημερινά.

Το επαναστατικό αλουμινένιο σασί κράτησε την ένδειξη της ζυγαριάς στα 1.230 κιλά, καθιστώντας το NSX πολύ ταχύτερο από τα ονομαστικά νούμερα ιπποδύναμης. Ο 3λιτρος V6 VTEC απέδιδε 274 ίππους στις 7.300 σ.α.λ. και 284 Nm στις 5.300 σ.α.λ., όμως λόγω του χαμηλού βάρους φαίνονταν τουλάχιστον 300+. Τα 5,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και η τελική των 270 χλμ./ώρα είναι απολύτως ενδεικτικά. Η απόλαυση όμως, έρχεται από τον τρόπο επίτευξης των παραπάνω αριθμών. Αγνά, γραμμικά και αθεράπευτα ατμοσφαιρικά, με τον κόφτη στις 8.300 σ.α.λ.

Για τους πιο απαιτητικούς, έχουμε μια κομπρεσοράτη εκδοχή αγνώστου ισχύος (συνήθως στα 400 άλογα κυμαίνονται), με τον κόφτη ακόμα ψηλότερα: στις 8.500 σ.α.λ. Απολαύστε με τα ηχεία ή τα ακουστικά στο τέρμα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store